Δεν άντεξε την αλήθεια η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ξεσκεπάστηκε δημόσια από τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη για την προκλητική υπεράσπιση του διαβόητου «βιαστή με την τυρόπιτα» και, αντί να δώσει εξηγήσεις, πέρασε στην αντεπίθεση με ύφος απειλητικό. Θέλει να της ζητήσουν συγγνώμες, απαιτεί παραιτήσεις και τολμά να εμφανίζεται ως θύμα, την ώρα που τα στοιχεία τη διαψεύδουν εκκωφαντικά.
Η πλήρης αποδόμηση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντόπουλου, από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλώριδη, κατά την ομίλια του από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της προανακριτικής Επιτροπής για τα Τέμπη, προκάλεσε την οργή της, δεδομένου την εξέθεσε ολοκληρωτικά, πλήττοντας την «εικόνα» της αλληλέγγυας, που «μάχεται για τα δικαιώματα των γυναικών».
Η κ. Κωνσταντοπούλου, με την ιδιότητα της δικηγόρου και ως εν ενεργεία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κατόπιν ως πρόεδρος της Βουλής, ανέλαβε την υπεράσπιση του διαβόητου «βιαστή με την τυρόπιτα», η δίκη του οποίου καθυστέρησε για 7 χρόνια.
Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν την υπόθεση, το καλοκαίρι του 2005, στην περιοχή γύρω από την Ακρόπολη, ένας άνδρας, ο Αριστόβουλος Εμμανουήλ, προσέγγιζε τουρίστριες, κυρίως αλλοδαπές, προσφέροντάς τους δωρεάν ξενάγηση στην Αθήνα. Μετά την εμπιστοσύνη που κέρδιζε, τους προσέφερε τυρόπιτα που περιείχε το υπνωτικό χάπι Stilnox.
Ο κ. Φλωρίδης σημείωσε πως, «όταν πήγε να ξεκινήσει η δίκη, δεν υπήρξε μεθόδευση που δεν εξαντλήθηκε, για να πετυχαίνει συνεχώς αναβολές (σ.σ.: η κυρία Κωνσταντοπούλου)». «Να έρχονται αυτές οι γυναίκες από την Αυστραλία...» και συνέχισε: «Η ποινή που επιβλήθηκε τελικά ήταν 12 χρόνια. Όμως, η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν ξέχασε τον καλό της βιαστή πελάτη. Όταν ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015, τρεις μήνες μετά ήρθε ο νόμος Παρασκευόπουλου για την αποφυλάκιση όλων των μεγάλων εγκληματιών. Αποφυλάκισε όλο το βαρύ έγκλημα. Δολοφόνους, εμπόρους ναρκωτικών, βιαστές και μετά έκλεισε τις τράπεζες. Μέσα σε πέντε μήνες με την Κωνσταντοπούλου πρόεδρο (σ.σ.: της Βουλής)».
Η αντίδραση
Επειδή οι αλήθειες πονάνε, η κ. Κωνσταντοπούλου επιχείρησε να τον διαψεύσει προκλητικά, αλλά οι καταγγελίες υπάρχουν και την εκθέτουν. Αντί, λοιπόν, να ζητήσει συγγνώμη, σήμερα από το βήμα της Βουλής, η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε την παραίτηση του υπουργού... απειλώντας... γιατί τόλμησε εκείνος απλά να πει την αλήθεια.
Από τη μία ως δικηγόρος, μπορούμε να πούμε πως έκανε απλά τη δουλειά της, άλλωστε η υπεράσπιση ενός κατηγορουμένου εμπίπτει στην προσωπική ηθική του κάθε νομικού. Το μέγιστο όμως σφάλμα της, ήταν που χρησιμοποίησε τον θεσμικό της ρόλο ως πολιτικός, με άμεση επέμβαση στη νομοθετική εξουσία, προκειμένου να ελευθερώσει τον πελάτη της... δηλώνοντας ανακούφιση.
Ειδικότερα σήμερα με παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής μετά το δριμύτατο «κατηγορώ» που της εξαπέλυσε το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης για την υπεράσπιση που παρείχε στον «βιαστή με την τυρόπιτα» πραγματοποίησε η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, χωρίς να μπει στην ουσία της υπόθεσης ή να επιχειρήσει να διαψεύσει όσα της καταλόγισε ο υπουργός, απαίτησε από την κυβέρνηση να της ζητήσει συγγνώμη και ζήτησε από τον κ. Φλωρίδη να παραιτηθεί.
«Δίνω χρόνο έως ότου κάνω την κανονική μου τοποθέτηση για να μου ζητήσουν συγγνώμη και να παραιτηθεί ο Φλωρίδης. Δίνω χρόνο στον κυβερνητικό εκπρόσωπο που βρίσκεται στην Ολομέλεια να ενημερωθεί και να μου απαντήσει αν η κυβέρνηση υιοθετεί όσα είπε ο κ. Φλωρίδης στη συζήτηση για το έγκλημα των Τεμπών. Μίλησε ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης ο κ. Φλωρίδης και μάλιστα του κ. Μητσοτάκη» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια, ζήτησε από τον κ. Μαρινάκη να τοποθετηθεί και για τις καταγγελίες της κυρίας Μαρίας Καρυστινού.
«Η Μαρία Καρυστιανού κατήγγειλε ότι της διαμηνύθηκε ότι μπορεί να πάθει κάποιο ατύχημα η ίδια ή το παιδί της και δεν έχετε απαντήσει. Όταν γίνεται τόσο σοβαρή καταγγελία δεν μπορεί ούτε να την θάβετε δια της σιωπής ούτε να μην απαντά ο πρωθυπουργός. Υπήρξε σοβαρή καταγγελία. Τροχαία έχουν γίνει πολλά και είναι περίεργα. Από τον Γ. Λαμπράκη, τον Α. Παναγούλη μέχρι μάρτυρες και κατηγορούμενους που γνωρίζω» είπε.
Η «μαχήτρια των δικαιωμάτων» που υπερασπίστηκε τον βιαστή και τώρα απειλεί τη δημοκρατία
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που αυτοπαρουσιάζεται ως υπερασπίστρια των αδύναμων, βρέθηκε αντιμέτωπη με τα δικά της έργα. Η πολιτική της διαδρομή καταρρέει κάτω από το βάρος των επιλογών της, όταν το «προοδευτικό» αφήγημα συγκρούεται με την ωμή αλήθεια. Η προσπάθειά της να τρομοκρατήσει θεσμούς και πρόσωπα αποδεικνύει ότι το προσωπικό συμφέρον παραμένει υπεράνω της ηθικής και της δικαιοσύνης.