Στο μείζον πρόβλημα της βίας των ανηλίκων και ειδικά στα περιστατικά που σημειώνονται μέσα στα σχολεία αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, σημειώνοντας ότι είναι μεν λιγότερα σήμερα, αλλά πολύ πιο βίαια.

Η ίδια, σε σχετικές δηλώσεις της στον ΑΝΤ1, τάχθηκε υπέρ της αυστηροποίησης των ποινών τόσο για τα παιδιά όσο και για τους κηδεμόνες τους.

Πρόσθεσε ότι «το 2020, υπήρχαν στα σχολεία 200 ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί. Σήμερα ο αριθμός τους έχει φτάσει στους 700, ενώ επίκειται η πρόσληψη ακόμα 1.000». «Οι εκπαιδευτικοί μας είναι επιμορφωμένοι σχετικά και στην συντριπτική τους πλειοψηφία, πλήρως επαρκείς για να αντιμετωπίσουν ανάλογες καταστάσεις και προβλήματα. Όλα αυτά βέβαια είναι βοηθητικά προς την οικογένεια η οποία παίζει τον κύριο ρόλο», συμπλήρωσε η Ζέττα Μακρή.

«Όταν είχαμε παρουσιάσει μαζί με τον πρωθυπουργό, την πλατφόρμα e-bullying στη Θεσσαλονίκη, ο διευθυντής του σχολείου μας είχε πει ότι στο δικό του σχολείο δεν υπήρχαν προβλήματα με παραβατικές συμπεριφορές, γιατί υπάρχει άριστη συνεργασία των γονιών με τους εκπαιδευτικούς», ανέφερε στη συνέχεια.