Μήνυμα ενότητας έστειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης θέτοντας τον εαυτό του στην υπηρεσία της συμπρωτεύουσας χωρίς να λογαριάζει το στενό συμφέρον της παραταξής του.

«Πολεμήστε εμένα, μην πολεμάτε τη Θεσσαλονίκη. Δεν θα βγει κανένας κερδισμένος από μία τέτοια τακτική. Διότι πες πες θα νομίζει κανείς ότι ζούμε σε μία άσχημη πόλη. Καθημερινά, όμως, βλέπω ξένους εκπροσώπους και όλοι μου δίνουν συγχαρητήρια για την υπέροχη πόλη που μένουμε, ενώ δεσμεύονται πως θα ξανάρθουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου.

Ο δήμαρχος, στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλες τις εκδηλώσεις, εκθέσεις και δράσεις που υλοποιήθηκαν τις τελευταίες 15 ημέρες στην πόλη, φέρνοντας χιλιάδες τουρίστες. Ως παραδείγματα έφερε τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, τις εκθέσεις Comic Con και των οδοντιατρικών προϊόντων, τον μαραθώνιο αλλά και την άφιξη των κρουαζιερόπλοιων.

«Γεμάτα ξενοδοχεία, γεμάτα εστιατόρια, μια πόλη στην οποία βλέπεις επισκέπτες από όλο τον κόσμο και είμαστε ακόμη αρχές Μαΐου», είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Ζέρβας έδωσε στοιχεία από το αεροδρόμιο Μακεδονία που δείχνουν 32% αύξηση των αφίξεων τον Μάρτιο του 2023, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022 και 30% αύξηση στις διεθνείς πτήσεις, ενώ για τα κρουαζιερόπλοια υπογράμμισε πως πέρσι πέρασαν από την πόλη 40.000 τουρίστες και φέτος αναμένονται πάνω από 70.000.

«Η Θεσσαλονίκη μπορεί, η Θεσσαλονίκη έχει τις αντικειμενικές δυνατότητες να ανέβει κι άλλο. Δεν είναι μόνο οι επιχειρήσεις, οι επενδύσεις, δεν είναι μόνο οι αναπλάσεις. Είναι η πραγματική οικονομία που μας δίνει αυτά τα σημάδια», συμπλήρωσε ο κ. Ζέρβας.