Στον Εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα Τρίτη 9 Μαΐου οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν χθες ύστερα από κινηματογραφική καταδίωξη, έπειτα από φωτιά που έβαλαν σε κατάστημα, στη Θεσσαλονίκη.

Σε βάρος των δύο 21χρονων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, για εμπρησμό κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια, απόπειρα σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση, εξύβριση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Το περιστατικό ξεκίνησε όταν, κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατάστημα επισκευής κινητών τηλεφώνων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, διαπιστώθηκε ότι σε ταράτσα παρακείμενου κτηρίου κινούνταν δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Στη συνέχεια, οι δύο άντρες προσπάθησαν να διαφύγουν κάνοντας παρκούρ.

Τελικά, έπειτα από διαπραγματεύσεις με την αστυνομία, ο ένας εκ των δραστών κατήλθε από την ταράτσα και συνελήφθη, ενώ ο δεύτερος προσπάθησε ανεπιτυχώς να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο άτομα προκάλεσαν την πυρκαγιά, όταν κατά τη διάρκεια δημιουργίας γκράφιτι στην ταράτσα του κτηρίου, πήρε φωτιά ένας μουσαμάς.

Έπειτα από έλεγχο, στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία μάσκα με μορφή κόμικ, τέσσερις μαρκαδόροι υπογραφής, τρεις αναπτήρες, ένα κουτί σπίρτα και ένα πτυσσόμενο μαχαίρι.