Απάντηση στο «ανυπόγραφο και υποβολιμαίο δημοσίευμα της ιστοσελίδας dailypost» δίνει ο Κώστας Ζαχαριάδης, μέσω των social media.

Η ανάρτηση του Κώστα Ζαχαριάδη


Απάντηση στο ανυπόγραφο και υποβολιμαίο δημοσίευμα της ιστοσελίδας dailypost

Η ανάρτηση του dailypost είναι πλήρως συκοφαντική, υποβολιμαία και δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου. Δεν μπορεί να λερώσει ούτε εμένα, ούτε την Αυτοδιοικητική μας προσπάθεια στην Αθήνα, ούτε φυσικά τον πολιτικό μας χώρο.

Τι πραγματικά ισχύει:

Σύμφωνα με τον νόμο, ο υπεύθυνος του συνδυασμού «Ανοιχτή πόλη» είναι ο επικεφαλής, Κώστας Ζαχαριάδης, και ως υποψήφιος Δήμαρχος υποχρεούται να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό μέσα από τον οποίο διακινούνται όλες οι δαπάνες του συνδυασμού με ευθύνη του επικεφαλής. Ο λογαριασμός ανήκει στην κατηγορία ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ. Μέσα από αυτόν τον τραπεζικό λογαριασμό γίνονται όλες οι δαπάνες με το ΑΦΜ του συνδυασμού «ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ».

Μετά το πέρας των εκλογών οι αναλυτικές καταστάσεις εσόδων και εξόδων, τα τιμολόγια και όλα τα δικαιολογητικά κατατίθενται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής στην Επιτροπή Ελέγχου Εκλογικών Δαπανών και φυσικά στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία που, με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας στις αρχές Αυγούστου έθεσε επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» τον Κώστα Ζαχαριάδη, μετέφερε στον λογαριασμό τρία εμβάσματα συνολικού ύψους 33.000 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες της εκλογικής περιόδου.

Όλες οι συναλλαγές αυτές έχουν γίνει από την Εθνική Τράπεζα και συγκεκριμένα, σε τρεις δόσεις των:
15.000 ευρώ στις 04/10/2023
10.000 ευρώ στις 11/10/2023
8.000 ευρώ στις 27/10/2023

Σε μια περίοδο που τα υπουργεία αγοράζουν δύο χαλιά με τίμημα 17.980 ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ ξόδεψε για τις δημοτικές εκλογές του δήμου της Αθήνας 33.000 ευρώ. Όποιος γνωρίζει από εκλογές σε μεγάλους Δήμους και ιδιαίτερα του Δήμου Αθηναίων, αντιλαμβάνεται ότι για μια τέτοια καμπάνια αποτελεί το minimum των δαπανών που μπορεί να κάνει ένας πολιτικός φορέας για να οργανώσει εκδηλώσεις και να εκτυπώσει προεκλογικό υλικό.

Ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία την περίοδο 2019–2023 συνεισέφερα στο κομματικό ταμείο -όχι με δάνειο, αλλά με εισφορές- πάνω από 100.000 ευρώ (εκατό χιλιάδες ευρώ). Επίσης, είμαι συνδρομητής της εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ» από το 2002 έως σήμερα και για τους ακόμα παλαιότερους δε, να μην λησμονηθεί ότι πατέρας μου μετείχε στις αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου της εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ» από τη δεκαετία του 1990 και του 2000.


Το δημοσίευμα του dailypost


5 ερωτήματα για εμβάσματα ύψους 33.000 ευρώ από τον ΣΥΡΙΖΑ στον Κώστα Ζαχαριάδη

Την προβληματική κατάσταση που υπάρχει στα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύουν τα νέα ντοκουμέντα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το DailyPost.
Όπως θα διαπιστώσετε στο ρεπορτάζ που ακολουθεί το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές Κώστας Ζαχαριάδης φαίνεται να έλαβε από το κόμμα του 33.000 ευρώ σε τρεις δόσεις.

Ερωτήματα για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ

Όλες οι συναλλαγές έχουν γίνει από την Εθνική Τράπεζα σε τρεις δόσεις των:

15.000 ευρώ στις 04/10//2023
10.000 ευρώ στις 11/10/2023
8.000 ευρώ στις 27/10/2023

Τα ντοκουμέντα

Την περίοδο που τα χρήματα εστάλησαν στους λογαριασμούς του Κώστα Ζαχαριάδη στον ΣΥΡΙΖΑ αρχηγός ήταν ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος είχε λίγες μέρες που είχε αναλάβει το αξίωμα (οι εκλογές για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν 17 Σεπτεμβρίου 2023 (πρώτος γύρος) – 24 Σεπτεμβρίου 2023 (δεύτερος γύρος).

Νωρίτερα (στις 03 Αυγούστου 2023) και με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να οδηγείται σε εσωκομματικές εκλογές η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος – και με τον Αλέξη Τσίπρα να είναι εκτός ηγεσίας – είχε αποφασίσει να δώσει την μάχη για τον δήμο της πρωτεύουσας με την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» ο Κώστας Ζαχαριάδης. Εκείνη την περίοδο υπήρξαν εντάσεις ανάμεσα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς δεν ήταν λίγα τα πολιτικά στελέχη που διαφωνούσαν με την επιλογή του Κώστα Ζαχαριάδη, ενώ υπήρξαν και διαπραγματεύσεις με τον μετέπειτα Ευρωβουλευτή και Μπασκετμπολίστα Νίκο Παππά.

Τα ερωτήματα που γεννώνται έχουν ως εξής:

Γιατί πήρε αυτά τα χρήματα ο Κώστας Ζαχαριάδης από το κόμμα και πριν και μετά τη ολοκλήρωση των αυτοδιοικητικών εκλογών (οι αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 έλαβαν χώρα στις 8 Οκτωβρίου 2023, ενώ διεξήχθησαν και επαναληπτικές εκλογές στις 15 Οκτωβρίου).

Αν τα χρήματα αυτά δόθηκαν για τον προεκλογικό του αγώνα γιατί κατατέθηκαν στον λογαριασμό του και όχι στην Ανοιχτή Πόλη, την παράταξη που διατηρεί εδώ και χρόνια για τον δήμο της Αθήνας στους κόλπους του ο ΣΥΡΙΖΑ;

Υπάρχει σύμβαση ή συμφωνητικό ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Κώστα Ζαχαριάδη γι’ αυτά τα εμβάσματα;

Ήταν σε γνώση του Στέφανου Κασσελάκη ότι ένας πρώην βουλευτής και στέλεχος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος είχε πάρει από το κόμμα 33.000 ευρώ;

Αν δεν γνώριζε ο Στέφανος Κασσελάκης υπήρξε η έγκριση κάποιου οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτά τα εμβάσματα; Ήταν ενήμερη η Πολιτική Γραμματεία ή η Κεντρική Επιτροπή;

Η περίπτωση Ζαχαριάδη

Η περίπτωση του Κώστα Ζαχαριάδη είναι μόνο ένα από τα πολλά οικονομικά προβλήματα που έχουν αναδειχθεί το τελευταίο διάστημα στον ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται ότι λίγους μήνες μετά απ’ αυτά τα εμβάσματα και συγκεκριμένα τα Χριστούγεννα ο Στέφανος Κασσελάκης είχε δανείσει τον ΣΥΡΙΖΑ ούτως ώστε να λάβουν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Αυγή» και «Κόκκινο» το δώρο των Χριστουγέννων.

Σήμερα ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και την 3η θέση στήριξε ανοιχτά τον Χάρη Δούκα στον δεύτερο γύρο απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη, δημιουργώντας την πρώτη πολιτική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, είναι από τους μεγαλύτερους πολιτικούς επικριτές του Στέφανου Κασσελάκη, συμμετείχε στην εκπαραθύρωσή του από το κόμμα και την προεδρία εργάζεται ως επιστημονικός σύμβουλος του Βουλευτή Ανατολικής Αττικής Γιώργου Καραμέρου.