Το φημολογουμενο deal ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Θοδωρή Ζαγοράκη για μια υποψηφιότητα του τελευταίου στην ευρωβουλή με το ΠΑΣΟΚ άναψε ξανά φωτιές στο κόμμα. Ήδη πολλά προβεβλημένα στελέχη του κόμματος αντιδρούν τόσο δημοσίως όσο και πίσω από τις κλειστές πόρτες με δηλητηριώδη καρφιά κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Και όλα αυτά ενώ το ΠΑΣΟΚ δείχνει να πέφτει ξανά στην τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις, με την Χαριλάου Τρικούπη να έχει εκπλαγεί από τις διαρροές προς το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου.

Στο ΠΑΣΟΚ είναι κοινό μυστικό ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Θοδωρή Ζαγοράκη, έκανε πρόταση στον γνωστό ποδοσφαιριστή να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές με το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα η σχετική φημολογία πήρε φωτιά όταν η Νέα Δημοκρατία δεν ανακοίνωσε το όνομα του Θοδωρή Ζαγοράκη ανάμεσα στη λίστα των 28 πρώτων υποψηφίων για την ευρωβουλή. 

Τα στελέχη που αντιδρούν 

Ο πρώτος που αντέδρασε δημοσίως το ενδεχόμενο υποψηφιότητας Ζαγοράκη με το ΠΑΣΟΚ ήταν ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος σε ερώτηση δημοσιογράφου είπε γεμάτο νόημα ότι δεν θέλει να τοποθετηθεί για το ζήτημα και θα εκφραστεί καταλλήλως στα αρμόδια όργανα, όταν έρθει η χώρα. Ωστόσο λίγο μετά συμπλήρωσε ότι «οι επιλογές μας πρέπει να έχουν πλαίσιο πολιτικής συνάφειας με τον χώρο. Ένας άνθρωπος ο οποίος πολιτεύθηκε με τη Νέα Δημοκρατία, θα κριθεί για το εύρος της πολιτικής συνάφειας με τον χώρο μας», ουσιαστικά αμφισβητώντας την επιθυμία Ανδρουλάκη. Ωστόσο ο Μανώλης Χριστοδουλάκης δεν είναι ο μόνος που αντιδρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρές διαφωνίες έχουν πολλά προβεβλημένα στελέχη της πρώτης γραμμής, όπως η Νάντια Γιαννακοπούλου, καθώς μιλούν για κινήσεις εντυπωσιασμού και όχι ουσίας και μάλιστα υπό το βάρος των αρνητικών δημοσκοπήσεων. Παράλληλα αντιδράσεις υπάρχουν και από τους υπόλοιπους υποψηφίους στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, καθώς υποψήφιοι όπως ο Νίκος Παπανδρέου και ο Φίλιππος Σαχινίδης βλέπουν μια προσπάθεια της ηγεσίας να καπελώσει την υποψηφιότητα τους με ένα πρόσωπο που είναι αρκετά αναγνωρίσιμο, έχει εκλεγεί δύο φορές στην ευρωβουλή και έχει ένα δικό του κοινό που μπορεί να τον οδηγήσει εύκολα σε μια τρίτη θητεία στα ευρωπαϊκά όργανα. Μάλιστα πολλά στελέχη αναρωτιούνται ποια είναι η πολιτική ουσία μιας τέτοιας κίνησης, καθώς το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να εκλέξει πολλούς ευρωβουλευτές και ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την παράταξη, θα στερήσει μια πολύτιμη θέση στην ευρωβουλή από υποψηφίους που έχουν επαφή με τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και των ευρωπαίων σοσιαλιστών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις αρχές του επόμενου μήνα η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα ανακοινώσει τις προθέσεις της. Αυτήν τη στιγμή στην Χαρίλαου Τρικούπη ζυγίζουν τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος καθώς η γκρίνια είναι ήδη μεγάλη λόγω των δημοσκοπήσεων που φέρνουν το ΠΑΣΟΚ ξανά στην τρίτη θέση. Σε προσωπικό επίπεδο ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλει οπωσδήποτε τον Θοδωρή Ζαγοράκη στο ψηφοδέλτιο, αναγνωρίζοντας ότι μπορεί να φέρει αρκετούς ψήφους στο κόμμα, ωστόσο οι αντιδρούντες έχουν φροντίσει να στείλουν ήδη τα μηνύματα τους στην ηγεσία.