Eρχεται πάντα η ώρα που η αλήθεια αποκαθίσταται. Ως γνωστόν, ο πόλεμος των αριστεριστών κατά της πραγματικότητας –και στην προκειμένη περίπτωση κατά της εταιρείας Opinion Poll– συνεχίζεται, αν και ποτέ δεν απέδωσε.

Λίγο πριν τις εκλογές του 2023, κάποιοι εξ αριστερών φλόμωσαν στο ψέμα και στη συκοφαντία τον κόσμο, φυσικά και τους εναπομείναντες οπαδούς τους, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τους πείσουν ότι όλα καλά. Ο αριστερός Τύπος έγραφε λοιπόν το 2021 για την Opinion Poll κατηγορώντας την και σε μια περίπτωση για μια δήθεν «αμφιλεγόμενη δημοσκόπηση», που μόνο «αμφιλεγόμενη» δεν αποδείχθηκε. Δεν τους άρεσαν στον ΣΥΡΙΖΑ τα τότε ακριβή –όπως αποδείχθηκαν– ευρήματα. Τα πυρά συγκέντρωσε πάνω του ο Ζαχαρίας Ζούπης, ένας άνθρωπος που πάντα ήταν εκεί να μοιραστεί τη γνώση του και δη εμπεριστατωμένα με τους ανθρώπους του Τύπου.

Αλλά, είπαμε, αν δεν αρέσει η αλήθεια στον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια. Ελάτε που ήρθε η κατάρρευσή τους. Ελάτε που πλέον είναι αντιμέτωποι με την οργή του κόσμου για τα τεκταινόμενά τους, αλλά και με το φάσμα της οριστικής κοινωνικοπολιτικής περιθωριοποίησης και της επιστροφής τους στο 3%, απ’ όπου κάποτε ξεκίνησαν. Ο κόσμος πλέον ακούει για ΣΥΡΙΖΑ και τον πιάνει σύγκρυο.

Συνεχίζει απτόητος

Ο Ζαχαρίας Ζούπης συνεχίζει απτόητος τη δουλειά του. Eχοντας περάσει από το χώρο της Aυτοδιοίκησης ως αιρετός, δεν πτοείται. Γνωρίζει άλλωστε τα ύψη είναι συνήθως ανεμοδαρμένα. Μιλώντας λοιπόν στον «Real FM” και στον συνάδελφο Γιάννη Παπαγιάννη, ήταν σαφής για το τι μέλλει γενέσθαι εν όψει των ευρωεκλογών: «Κατ’ αρχάς να πούμε ότι η τελευταία περίοδος ήταν πολιτικά διαβολεμένη. Συζητιόταν τις τελευταίες ημέρες ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, σε εξέλιξη ήταν τι θα γίνει με το αγροτικό πρόβλημα, η αντιπαράθεση για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και οι καταλήψεις, με αποκορύφωμα ό,τι έγινε με τον σέρβερ για τις εξετάσεις των παιδιών και βέβαια στο φόντο, εγώ επιμένω σε αυτό γιατί το θεωρώ το υπ’ αριθμόν ένα θέμα, σταθερά το πρόβλημα της ακρίβειας που απασχολεί και ταλανίζει και παίρνει συνέχεια και νέες διαστάσεις στη ζωή του μέσου νοικοκυριού. Η συζήτηση για τα ομόφυλα προφανώς, σε πρώτο χρόνο, σε συνδυασμό και με τα άλλα προβλήματα όμως, θα έχει επιδράσεις στους πολιτικούς συσχετισμούς και υπάρχει κινητικότητα… Σε πρώτο χρόνο θα υπάρχει φθορά… Δεν νομίζω ότι εισπράττουν κάτι (σ.σ.: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ). Νομίζω ότι αντίπαλος της κυβέρνησης είναι τα προβλήματα και ο “κανένας”… Νομίζω ότι οι έρευνες σήμερα δείχνουν (σ.σ.: για τη ΝΔ) από ένα 33,5% μέχρι ένα 36%... Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κυριαρχήσει στο χώρο του Κέντρου και της Κεντροδεξιάς. Επίσης να τονίσω ότι τον βλέπει θετικά και το 1/4 αυτών που αυτοκαθορίζονται κεντροαριστεροί.

Θέλω να τονίσω ότι στην τελευταία έρευνα που δημοσιεύσαμε πρώτοι στο χώρο της Κεντροαριστεράς πρώτος κατάλληλος για πρωθυπουργός έβγαινε ο “κανένας” και δεύτερος με 29% ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό έρχεται ως αποτέλεσμα κάποιων ποιοτικών χαρακτηριστικών που συνδέονται με το προφίλ του πρωθυπουργού στη διακυβέρνηση. Δηλαδή γίνεται δεκτό σε μεγάλο βαθμό ότι έχει διαχειριστεί κρίσεις, ότι υπάρχει μια αποτελεσματικότητα και ότι βρίσκεται σε μια κατηγορία από τους άλλους που δεν μπορούν να τον αμφισβητήσουν. Oταν οι διαφορές στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός είναι στο 38-40% με 7-10% ο δεύτερος, είναι τεράστια η διαφορά».

Πάντα αμερόληπτα

Η πραγματικότητα εξακολουθεί να «πονάει» τον μπαξέ του ΠΑΣΟΚ, της ΣΥΡΙΖΑϊκής Aριστεράς και των συνοδοιπόρων τους. Στην «πρόοδο» δυσκολεύονται να αντιληφθούν τα κελεύσματα των καιρών και το πεπερασμένο της ιδεολογίας τους. Δυσκολεύονται να αντιληφθούν επίσης την απόρριψή τους από τον κόσμο. Ο φιλελευθερισμός εξακολουθεί να θριαμβεύει. Από την πλευρά του, ο Ζαχαρίας Ζούπης εξακολουθεί να καταγράφει αμερόληπτα τις τάσεις στην ελληνική κοινωνία, η οποία, όπως δείχνουν οι μετρήσεις, εξακολουθεί να ελπίζει και να στηρίζει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της ΝΔ. Η κοσμοσυρροή την περασμένη Δευτέρα στην κοπή της πίτας της Γραμματείας Οργανωτικού της ΝΔ ήταν άλλο ένα δείγμα τού πόσο στιβαρή είναι η στήριξη στο κυβερνών κόμμα.