Αλλάζουν όλα τα δεδομένα στις τροχονομικές παραβάσεις μετά από απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να βεβαιώνουν τροχονομικές παραβάσεις τα πληρώματα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. 

Σύμφωνα με την απόφαση, η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. θα εξοπλιστεί με μπλοκάκια βεβαίωσης  παραβάσεων στην οδική κυκλοφορία  και θα τις βεβαιώνει επιτόπου. 

Αποφασίστηκε μάλιστα να ξεκινήσει και η ανάλογη, αναγκαία εκπαίδευση τους.

Πιο αναλυτικά, άμεσα ξεκινά η επανεκπαίδευσή τους με 20 άτομα ανά φορά, η οποία αναμένεται να είναι τάχιστη και να έχει ολοκληρωθεί εντός τριών μηνών. 

Μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος εκπαίδευσής τους όλοι οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. θα έχουν μαζί τους και μπλοκάκι για να βεβαιώνουν τις παραβάσεις των οδηγών.

Υπενθυμίζεται ότι και παλαιότερα βεβαίωναν και τροχονομικές παραβάσεις, τα τελευταία χρόνια όμως, τους είχε αφαιρεθεί αυτή η δικαιοδοσία, παρά το γεγονός όταν ο νόμος προβλέπει ότι ο κάθε ένστολος υποχρεούται μόλις βλέπει μία παράβαση να την καταγράφει και να αναλαμβάνει δράση. 

 Η απόφαση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που η κυκλοφορία είναι πιο πυκνή από ποτέ και η ανάγκη για αποτελεσματικό έλεγχο της συμπεριφοράς των οδηγών είναι επιτακτική.

Είναι επίσης σημαντικό να τονιστεί ότι η επανεκπαίδευση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. θα πρέπει να είναι συνεχής, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις αυξανόμενες απαιτήσεις της κυκλοφορίας.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να επηρεάσει θετικά την καθημερινότητα των κατοίκων των μεγαλουπόλεων, καθώς θα συμβάλει στην εξάλειψη των παραβάσεων που προκαλούν κυκλοφοριακά προβλήματα.

Θα πρέπει να τονιστεί ωστόσο, ότι οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. δεν θα μπορούν να προχωρήσουν στην πράξη αφαίρεσης των πινακίδων.