«Δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Ο κ. Μαρινάκης διευκρίνισε ότι επαναξετάζεται ο ρόλος του πώς θα λειτουργήσει η πανεπιστημιακή αστυνομία σε συνεργασία με το σύνολο της αστυνομίας για να αντιμετωπίζονται τα ζητήματα της ανομίας στα ΑΕΙ και επισήμανε ότι στην πρώτη τετραετία η κυβέρνηση έκανε σημαντικά βήματα σε αυτόν τον τομέα όπως η επαναφορά του ασύλου με την ουσιαστική έννοια του και η απόδοση χώρων των πανεπιστημίων που θεωρούνταν άβατα στους φοιτητές. 

 Απαντώντας σε ερώτηση για την έφιππη αστυνομία, την οποία ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός Προστασίας, Νότης Μηταράκης για να την απορρίψει λίγες ώρες αργότερα το Μέγαρο Μαξίμου, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι δεν υπάρχει «άδειασμα» του υπουργού αλλά απλώς μια πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή. 

Για το ζήτημα των ακριβών ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει σκύψει πάνω από το πρόβλημα και οι εταιρείες έχουν ήδη αρχίσει να ανακοινώνουν εκπτώσεις οι οποίες θα αξιολογηθούν. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημέρωσε, τέλος, τους πολιτικούς συντάκτες για τις επαφές που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι συζητήθηκε το θέμα της προσέγγισης των δύο χωρών και επανέλαβε όσα είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου για τους τρεις άξονες που περιλαμβάνει ο οδικός χάρτης και για τη νέα συνάντηση των δύο ηγετών που προγραμματίζεται για το φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε την ενημέρωση: