«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την πάγια θέση που ισχύει από το 1975. Η μόνη διαφορά μας με την Τουρκία που θέλουμε να διευθετηθεί στη βάση του διεθνούς δικαίου, δηλαδή με προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είναι ο καθορισμός των θαλασσίων ζωνών». Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τη Δευτέρα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Ο Παύλος Μαρινάκης επανέλαβε ότι το γεγονός ότι υπάρχει μόνο αυτή η διαφορά, δεν σημαίνει ότι για άλλα σημαντικά ζητήματα δεν θα πρέπει η Ελλάδα να βρίσκεται σε επικοινωνία και συνεννόηση με την Τουρκία. Επανερχόμενος στο θέμα της Χάγης, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι «δεν είμαστε ακόμα εκεί, θέλουμε μια τέτοια επίλυση, πρέπει όμως η Τουρκία να κάνει σημαντικά βήματα για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

Όσον αφορά τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν για όσα συζήτησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη Δυτική Θράκη, ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε ότι οι πρωθυπουργός δεν συζήτησε θέμα που αφορά Έλληνες πολίτες. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τον πατριωτισμό της ευθύνης. Να αφήσουμε τις κορώνες που δεν στηρίζονται σε κανένα δεδομένο και βάζουν τη χώρα μας σε διαδικασία που δεν βρίσκεται. Η χώρα μας είναι πολύ πιο ισχυρή, πολύ πιο αυτόνομη ενεργειακά, έχει συνάψει τις πιο σημαντικές συμφωνίες των τελευταίων δεκαετιών, έχει οχυρωθεί αμυντικά και θα συνεχίσει σε αυτή την κατεύθυνση».

Για το ζήτημα της ψήφου των αποδήμων και το σχετικό νομοσχέδιο που μπαίνει σε διαβούλευση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η άρση των περιορισμών είναι πάγιο αίτημα των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, ενώ επιτέθηκε στην Ελληνική Λύση για την ανακοίνωση που εξέδωσε, επισημαίνοντας ότι πριν από ενάμισι χρόνο είχε υπερψηφίσει ακριβώς το ίδιο νομοσχέδιο.