Συνέντευξη Τύπου αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, στις 11:00 το πρωί, για τις τριετίες στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σύμφωνα με ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου. 

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της ανακοίνωσης, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, οι υφυπουργοί Βασίλης Σπανάκης, Πάνος Τσακλόγλου και οι γενικοί γραμματείς Άννα Στρατινάκη και Νίκος Μηλαπίδης θα παραχωρήσουν Συνέντευξη Τύπου στον 4ο όροφο του υπουργείου, με κεντρικό θέμα το «ξεπάγωμα» των τριετιών.

Υπενθυμίζεται πως το άμεσο «ξεπάγωμα» των τριετιών είναι μία από τις εξαγγελίες που έκανε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και θα ξεκινήσει να ισχύει από τις αρχές του χρόνου. Έρχεται να υλοποιηθεί νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν, καθώς η κυβέρνηση σκόπευε να επαναφέρει τις τριετίες, όταν θα σημειωνόταν περαιτέρω μείωση της ανεργίας.

Ωστόσο, όπως δήλωσε σχετικά ο κ. Γεωργιάδης σήμερα, Κυριακή, το πρωί, μιλώντας στον ΣΚΑΪ: «Η χθεσινή ανακοίνωση του Πρωθυπουργού αποτελεί εισήγηση και προσωπική δική μου και της γενικής γραμματέως κας Στρατινάκη. Είμαστε σε στέρεο μέγεθος, η ανεργία πέφτει με μεγάλη ταχύτητα. Η ζήτηση στην αγορά εργασίας είναι πάρα πολύ μεγάλη και με τα μέτρα που λαμβάνουμε πιστεύουμε ότι θα είμαστε κάτω από το 10% πάρα πολύ σύντομα».