Δύο διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 670.000 ευρώ σε ισάριθμες Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις επέβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης, λόγω συνεχών οχλήσεων οφειλετών, αθέμιτων πρακτικών και προσβλητικής συμπεριφοράς.

Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 385.000 ευρώ στη doValue Greece και 235.000 ευρώ στη Cepal Hellas. Και οι δυο εταιρείες, μεταξύ άλλων, προέβησαν σε επαναλαμβανόμενες οχλήσεις για ενημέρωση οφειλετών περί ύπαρξης ληξιπρόθεσμων οφειλών οι οποίες είχαν υποβληθεί σε ρύθμιση που τηρούταν, χωρίς, όμως, να έχει προηγηθεί η απαιτούμενη εκ μέρους της εταιρείας επιβεβαίωση αυτών.

Το καταναλωτικό κοινό μπορεί να ενημερώνεται για θέματα που αφορούν την προστασία του καταναλωτή στη γραμμή 1520 καθώς και να υποβάλλει καταγγελίες για παραβάσεις της καταναλωτικής νομοθεσίας. Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Η παραβίαση της νομοθεσίας και οι απαράδεκτες συμπεριφορές από τις εισπρακτικές εταιρείες δεν γίνονται αποδεκτές. Οι εταιρείες πρέπει να σέβονται τους πολίτες και να τηρούν τη νομοθεσία που ρυθμίζει τη λειτουργία τους. Το υπουργείο Ανάπτυξης θα συνεχίσει τους εντατικούς ελέγχους». Και όλα αυτά σε μια εποχή που έχουν επιβληθεί πρόστιμα και σε πολυεθνικές εταιρείες για τα θέματα της ακρίβειας.