Συντρίμμια εντός της περιοχής έρευνας του υποβρυχίου εντοπίστηκαν από ένα ROV κοντά στο ναυάγιο του «Τιτανικού», σύμφωνα με νωρίτερη ανακοίνωση της αμερικανικής ακτοφυλακής, η οποία παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στις 20:00 (ώρα Ελλάδος) προκειμένου να μιλήσει για τα τελευταία ευρήματα από την επιχείρηση για το υποβρύχιο.

Πιο συγκεκριμένα, στο live του το BBC, μετά την ανακοίνωση της ακτοφυλακής, αναφέρει ότι η εύρεση των συντριμμιών «μπορεί να σημαίνει κάτι, μπορεί να μην είναι και τίποτα». Πολλοί ειδικοί έχουν αναφέρει ότι το υποβρύχιο μπορεί να εξερράγη και ένα τέτοιο σενάριο θα μπορούσε να εξηγήσει τα συντρίμμια. Ωστόσο, μπορεί να αποδειχθεί ότι δεν αφορούν το υποβρύχιο.

Δυσοίωνη δήλωση

Εν τω μεταξύ, στα βρετανικά ΜΜΕ ένας ειδικός επί τέτοιων θεμάτων, ανέφερε πως ενημερώθηκε μέσω WhatsApp από άνθρωπο που βρίσκεται «σε άμεση επαφή με τα σκάφη που εμπλέκονται στις έρευνες» ότι τα κομμάτια που βρέθηκαν αφορούν το τμήμα «προσγείωσης και το πίσω τμήμα του υποβρυχίου».

«Υπάρχει μια ομάδα WhatsApp μεταξύ μας και της ομάδας εξερευνητών, με την οποία συνδεθήκαμε όλοι αμέσως μόλις συνέβη αυτό. Ο πρόεδρος (της εταιρίας) που μιλά με τα πλοία, πήρε ένα μήνυμα, το οποίο απ' ότι μου είπαν αναφέρει πως στα συντρίμια που βρέθηκαν είναι το πλαίσιο προσγείωσης και το πίσω τμήμα του υποβρυχίου» είπε, τονίζοντας πως από τα χαρακτηριστικά των ευρυμάτων αποδεικνύεται πως «ανήκουν» στο υποβρύχιο.

Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από την ακτοφυλακή των ΗΠΑ που στις 10 το βράδυ ώρα Ελλάδος, θα ενημερώσει τα ΜΜΕ.

Η δραματική αναζήτηση του υποβρυχίου συνεχίζεται, ενώ το οξυγόνο εντός αυτού φέρεται να έχει εξαντληθεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. Η αμερικανική ακτοφυλακή είχε προβλέψει ότι η παροχή οξυγόνου θα σταματούσε στις 14:08 ώρα Ελλάδος. Την ίδια στιγμή ο πλανήτης παρακολουθεί με «κομμένη» την ανάσα τις εξελίξεις των ερευνών, αναμένοντας ένα θαύμα. Υπενθυμίζεται πως τα ίχνη του υποβρυχίου χάθηκαν την Κυριακή, ενώ επιχειρούσε κατάδυση στο σημείο του ναυαγίου, σε βάθος 3.800 μέτρων.