Νεκροί είναι τελικά οι πέντε επιβαίνοντες του βαθυσκάφους Titan, το οποίο εξερευνούσε τον βυθό του βόρειου Ατλαντικού ωκεανού, κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού και αναζητείτο από την Κυριακή. Πιο συγκεκριμένα, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του βαθυσκάφους ανακοίνωσε μέσα από σχετικό Δελτίο Τύπου το τραγικό φινάλε: «Πιστεύουμε ότι ο πρόεδρός μας Στόκτον Ρας, ο Σαχζάντα Νταγούντ και ο γιός του Σουλεϊμάν, ο Χάμις Χάρντινγκ και ο Πολ-Ανρί Ναρζολέ είναι δυστυχώς νεκροί».

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Οι άνθρωποι αυτοί ήταν πραγματικοί εξερευνητές που διακατέχονταν από το ίδιο πνεύμα της περιπέτειας και ένα αστείρευτο πάθος για την εξερεύνηση και την προστασία των ωκεανών παγκοσμίως. Οι σκέψεις μας πηγαίνουν σε αυτές τις πέντε ψυχές και σε κάθε μέλος της οικογένειάς τους αυτή την τραγική χρονική στιγμή", προσθέτει η εταιρία, η οποία δηλώνει την ευγνωμοσύνη της για τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν προκειμένου να βρεθεί το βαθυσκάφους».

Από πλευράς της, η αμερικανική ακτοφυλακή από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι τα συντρίμμια του βαθυσκάφους που βρέθηκαν δείχνουν ότι το σκάφος υπέστη μια «καταστροφική διάλυση». Διευκρίνισε ότι εντοπίστηκαν τουλάχιστον πέντε διαφορετικά τμήματα του μοιραίου βαθυσκάφους, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το ναυάγιο του Τιτανικού, στον βυθό του βόρειου Ατλαντικού. Λίγο νωρίτερα, το CNN μετέδωσε ότι ένα σημείο με συντρίμμια που βρέθηκε κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού στον Βόρειο Ατλαντικό εκτιμάται ότι προέρχεται από την εξωτερική πλευρά του υποβρυχίου Τιτάν, επικαλούμενο πηγές.

«Θρηνούμε τις ανθρώπινες απώλειες»

Ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρείας: «Πιστεύουμε πως ο CEO Στόκτον Ρας, ο Σαχζάντα Ντάγουντ, ο γιος του Σουλεμάν Ντάγκουντ, ο Χάμις Χάρντινγκ και ο Πολ Ανρί Ναρζολέ έχουν δυστυχώς χαθεί. Αυτοί οι άνδρες ήταν πραγματικοί εξερευνητές που μοιράζονταν ένα ξεχωριστό πνεύμα περιπέτειας και ένα βαθύ πάθος για την εξερεύνηση και προστασία των ωκεανών του κόσμου. Οι καρδιές μας είναι με αυτές τις πέντε ψυχές και κάθε μέλος των οικογενειών τους σε αυτή την τραγική στιγμή. Θρηνούμε για την απώλεια της ζωής τους και τη χαρά που έφερναν στους οικείους τους.

»Είναι μία εξαιρετικά θλιβερή στιγμή για τους αφοσιωμένους εργαζομένους μας, οι οποίοι είναι εξουθενωμένοι και πενθούν βαθιά γι’ αυτή την απώλεια. Όλη η οικογένεια της OceanGate νιώθει ευγνωμοσύνη για τους αμέτρητους άνδρες και τις αμέτρητες γυναίκες από πολλούς οργανισμούς από τη διεθνή κοινότητα που επιτάχυναν τις έρευνες με πλήθος πόρων και εργάστηκαν τόσο σκληρά σε αυτή την αποστολή. Εκτιμούμε την δέσμευσή τους να εντοπίσουν τους πέντε ερευνητές και τις μέρες και νύχτες συνεχούς δουλειάς και υποστήριξης προς τα πληρώματά μας και τις οικογένειές τους. Είναι μία πολύ θλιβερή στιγμή για όλη την εξερευνητική κοινότητα και για κάθε οικογένεια των μελών που χάθηκαν στη θάλασσα. Ζητάμε με ευγένεια να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητα των οικογενειών σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή».