Σε σφοδρή σύγκρουση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ εξελίχθηκε η υπόθεση Γεωργούλη ως προς το σκέλος της διαρροής αναφορικά με το όνομα της καταγγέλλουσας την σε βάρος της επίθεση από τον ευρωβουλευτή που μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας ανήκε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υπόθεση αυτή είναι εμφανής. Και η επίθεση που δέχθηκε από το ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη διαρροή του ονόματος την μετέτρεψε σε πανικό πολύ δε περισσότερο τη στιγμή που καλείται να αποδείξει ότι δεν γνώριζε σχετικά με την σοβαρή καταγγελία που αφορά βιασμό και ξυλοδαρμό της καταγγέλλουσας.

Το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή έκανε λόγο για καταγγελία που αφορά «βαρύ ποινικό αδίκημα» με τον ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει άγνοια για την υπόθεση και να υποστηρίζει πως κινήθηκε άμεσα αποπέμποντας τον ευρωβουλευτή από τις τάξεις του. Κάτι που όμως σκοντάφτει στην ανακοίνωση του ίδιου του Αλέξη Γεωργούλη ο οποίος δήλωσε, μέσω ανάρτησης, πως παραιτήθηκε μόνος του για να μη προκαλέσει προβλήματα στο κόμμα του ενόψει των εθνικών εκλογών.

Και είναι αυτή η ανάρτηση που προκάλεσε την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ το οποίο όμως κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαρροή των στοιχείων της καταγγέλλουσας, όπως και το γεγονός ότι δεν υπήρχε άγνοια στην Κουμουνδούρου.

Εκτός της αρχικής ανακοίνωσης σχετικά με τη διαρροή του ονόματος, το πρωί της Τρίτης στελέχη του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως υπεύθυνη είναι η Κουμουνδούρου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διέρρευσε ονόματα κάνοντας ενοχοποίηση του θύματος. Αυτοί είναι οι δήθεν υπερασπιστές των δικαιωμάτων! Και λένε δήθεν ότι απέπεμψαν τον Γεωργούλη αμέσως, τρία χρόνια υπάρχει η καταγγελία και ο Γεωργούλης λέει ότι παραιτήθηκε. Ντροπή και υποκρισία» δήλωσε ο επικεφαλής του πολιτικού σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δουδωνής.

«Είναι ντροπή για εκείνα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κάνουν διαρροή το όνομα. Αδιανόητη και καταδικαστέα η απόπειρα εξίσωσης του φερόμενου θύτη με το φερόμενο θύμα» ανέφερε από την πλευρά του και ο Ανδρέας Λοβέρδος

Από την πλευρά του ο Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε στο Mega ότι

«Σίγουρα η διαρροή όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή είδα μία αναφορά του ΠΑΣΟΚ χθες, διευκρίνισα από την ευρωομάδα μας και από το κόμμα μας ότι δεν έχει γίνει από εμάς η διαρροή. Είναι νόμος από το 1997 για τα προσωπικά δεδομένα. Αμέσως αντιδράσαμε ακαριαία και δεύτερον δεν είναι δικαίωμα επιλογής του δημοσιογράφου εάν θα δημοσιοποιήσει τα στοιχεία της καταγγέλλουσας, είναι υποχρέωσή του να μη δημοσιοποιήσει, και τρίτον, αυτό είναι το κολοσσιαίο θέμα της πολιτικής επικαιρότητας ή αυτό θέλετε να φτιάξετε; Εμείς ενημερωθήκαμε από την ανακοίνωση του Ευρωκοινοβουλίου».

Η τελευταία αναφορά του Γιώργου Κατρούγκαλου προκαλεί ερωτήματα πολύ δε περισσότερο τη στιγμή που η Κουμουνδούρου επιχειρεί να υποβαθμίσει το θέμα και τα τρος του διαδικτύου έχουν πάρε φωτιά επιχειρώντας ένα είδος συμψηφισμούς και επαναφέροντας στο προσκήνιο την υπόθεση Λιγνάδη παραβλέποντας όμως ότι ο μεν Γεωργούλης είναι στέλεχος και ευρωβουλευτής που εξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης και μόνο η προσπάθεια αυτή προκαλεί εντύπωση αφού επί της ουσίας οδηγεί σε αποδοχή των καταγγελιών από τη μια πλευρά τη στιγμή που το τεκμήριο αθωότητας ισχύει για όλους, από την άλλη δημιουργεί και μια εικόνα συγκάλυψης των καταγγελιών αυτών.