Δεν έχει τέλος η υποκρισία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά τα χτυπήματα της πραγματικότητας στις απολιθωμένες απόψεις της ελληνικής αριστεράς. Ο Αλέξης Τσίπρας μόλις χθες βραβεύτηκε από το Πανεπιστήμιο Koç University της Τουρκίας, το οποίο αποτελεί ένα ιδιωτικό πανεπιστημιακό ίδρυμα, από αυτά δηλαδή που λειτουργούν σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου. Η ειρωνεία και η αντίφαση βρίσκεται φυσικά στο γεγονός ότι τόσο ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα δηλώνουν κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ και πρόσφατα ψήφισαν ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα μη κρατικά ΑΕΙ.

Βέβαια το ίδιο ισχύει και για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος αν και σπούδασε σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, για την Ελλάδα δηλώνει αντίθετος στη δημιουργία μη κρατικών ΑΕΙ και επί ηγεσίας του ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε αρνητικά στα μη κρατικά ΑΕΙ στην Βουλή. Όλοι θυμόμαστε άλλωστε όταν ξεκινούσε τον περασμένο Μάρτιο η τριήμερη συζήτηση του Νομοσχεδίου για την ίδρυση και λειτουργία Μη-κρατικών, μη-κερδοσκοπικών Ιδιωτικών ΑΕΙ στην Ελλάδα, από τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη, τον ΣΥΡΙΖΑ να πρωτοστατεί στις θύελλες αντιδράσεων που είχαν ξεσηκωθεί, με διαδηλώσεις και καταλήψεις Πανεπιστημίων και να δημιουργεί σφοδρές αντιπαραθέσεις εντός και εκτός Βουλής.

Και το 2016 ο Τσίπρας βραβεύτηκε από ιδιωτικό ΑΕΙ


Το ιδιωτικό Πανεπιστήμιο της Τουρκίας που ανακήρυξε διδάκτορα τον Αλέξη Τσίπρα κι εκείνος εκφώνησε γεμάτος χαρά και συγκίνηση μια ενθαρρυντική ομιλία στους σπουδαστές, βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και ιδρύθηκε το 1993 από τον επιχειρηματία και κατασκευαστή αυτοκινήτων Vehbi Koç. Διακρίνεται για το υψηλό status σπουδών στην οικονομία, ιατρική, κοινωνικές επιστήμες, Sciences and Engineering και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. 

Ωστόσο και το 2016 ο τότε πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας Πολιτικής Οικονομίας από το ιδιωτικό οικονομικό πανεπιστήμιο της Σμύρνης «İzmir Ekonomi Üniversitesi» και είχε εκφωνήσει ομιλία σε ειδική τελετή. Φυσικά πάλι στην Τουρκία, η οποία έχει μια ιδιαίτερη αγάπη στον Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα το Πανεπιστήμιο της Σμύρνης, έχει τα ίδια χαρακτηριστικά μη-Κρατικού, μη-κερδοσκοπικού ιδιωτικού Πανεπιστημίου όπως αυτά που υπερψήφισε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Ελλάδα και καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΠΑΣΟΚ.

Πέρα από τις βραβεύσεις του Αλέξη Τσίπρα από ιδιωτικά ΑΕΙ της Τουρκίας και τις σπουδές του Στέφανου Κασσελάκη σε ιδιωτικά Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της αριστεράς είτε έχουν σπουδάσει τα ίδια, είτε έχουν στείλει τα παιδιά τους σε ιδιωτικές εκπαιδευτικές δομές στο εξωτερικό για σπουδές και μεταπτυχιακά. Και κάπου εδώ αναρωτιέσαι για ποιο λόγο υπάρχει τέτοια υποκρισία στην ελληνική αριστερά, η οποία διαρκώς και επίμονα αρνείται τη διεθνή πραγματικότητα και επιθυμεί να επιβάλλει ξεπερασμένα σταλινικά πειράματα εντός Ελλάδας. Και φυσικά το ερώτημα του ενός εκατομμυρίου, γιατί οι Έλληνες αριστεροί σπουδάζουν και βραβεύονται σε ιδιωτικά ΑΕΙ του εξωτερικού αλλά για την Ελλάδα θέλουν μόνο δημόσια ΑΕΙ, τα οποία μάλιστα τα έχουν μετατρέψει σε άντρα εγκληματικότητας και ιδεολογικής κατήχησης. Αφήστε, κανένας αριστερός δεν θα απαντήσει σοβαρά, παρά θα ψελλίσει κάτι για το κακό σύστημα, τον κακό καπιταλισμό και το «καθεστώς» Μητσοτάκη.