Ανοδική πορεία κατέγραψε η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια κατά το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2026, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Συγκεκριμένα, στα 39 αεροδρόμια της χώρας που εξυπηρετούν εμπορικές πτήσεις, η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 4,8%, φτάνοντας τους 71.665.899 επιβάτες, έναντι 68.386.113 την αντίστοιχη περίοδο του 2025.

Παράλληλα, αύξηση 4,2% σημειώθηκε στις κινήσεις αεροσκαφών, που περιλαμβάνουν αφίξεις και αναχωρήσεις εσωτερικού και εξωτερικού. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 532.421 πτήσεις, έναντι 511.140 το περυσινό εννεάμηνο.

Αύξηση 5,2% στα 24 αεροδρόμια της ΥΠΑ

Ιδιαίτερα θετική ήταν η εικόνα στα 24 αεροδρόμια που διαχειρίζεται η ΥΠΑ, μεταξύ των οποίων το Ηράκλειο, η Καλαμάτα, η Αλεξανδρούπολη, η Πάρος, η Νάξος και η Χίος.

Η επιβατική κίνηση στους συγκεκριμένους αερολιμένες αυξήθηκε κατά 5,2% το εννεάμηνο, με τον συνολικό αριθμό επιβατών να διαμορφώνεται σε 11.358.457, έναντι 10.792.305 την ίδια περίοδο του 2025.

Η εικόνα του Σεπτεμβρίου και η πρωτιά του Ηρακλείου

Η ανοδική τάση συνεχίστηκε και τον Σεπτέμβριο, με την επιβατική κίνηση στο σύνολο των 24 αεροδρομίων της ΥΠΑ να παρουσιάζει αύξηση 4,4% σε ετήσια βάση.

Το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» διατήρησε την πρώτη θέση μεταξύ των αεροδρομίων της ΥΠΑ ως προς τον αριθμό επιβατών, εξυπηρετώντας 1.529.886 ταξιδιώτες τον Σεπτέμβριο, έναντι 1.472.518 τον αντίστοιχο μήνα του 2025. Η αύξηση διαμορφώθηκε στο 3,9%.

Τα στοιχεία της ΥΠΑ επιβεβαιώνουν τη συνεχιζόμενη ενίσχυση της αεροπορικής κίνησης στη χώρα, τόσο στα μεγάλα αεροδρόμια όσο και στο δίκτυο των περιφερειακών αερολιμένων.