Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στον Πισσώνα Ευβοίας, και στη φωτιά που εκδηλώθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στην περιοχή Σελλιά Ρεθύμνου. Το πρωί της Πέμπτης η φωτιά στην Εύβοια δεν είχε ενεργό μέτωπο, ωστόσο υπάρχουν διάσπαρτες εστίες και οι πυροσβέστες δίνουν μεγάλη μάχη για να αποτρέψουν καταστροφικές αναζωπυρώσεις. 

Πάνω από 183 πυροσβέστες και 8 ομάδες πεζοπόρα τμήματα με 52 οχήματα δίνουν μάχη με τις ενεργές εστίες, ενώ από το πρωί ξεκίνησαν τις ρίψεις από αέρος εννέα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Στην Εύβοια μετέβη εσπευσμένα Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας και η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος μετέβησαν εσπευσμένα στην Εύβοια. Όπως δήλωσε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος, Θεόδωρος Βάγιας, όλη τη νύχτα οι επίγειες δυνάμεις επιχειρούσαν σε συνεργασία με τη δασική υπηρεσία. Το κύριο βάρος είχε δωθεί στην ανατολική πλευρά της πυρκαγιάς. «Οι καιρικές συνθήκες το βράδυ μας επιτρέπουν ώστε να μειώσουμε την ένταση της φωτιάς και με το πρώτο φως της ημέρας με δύο κύκλους εναέριων μέσων να μπορέσουμε να την ελέγξουμε και να την οριοθετήσουμε» τόνισε.

Οι επίγειες δυνάμεις μαζί με τη δασική υπηρεσία εστίασαν στα ανατολικά του οικισμού Αφράτι και δημιούργησαν αντιπυρικές ζώνες ώστε να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς. Με τους ανέμους να έχουν κοπάσει, η πυροσβεστική έκανε μεγάλη προσπάθεια για να περιορίσει το μέτωπο της φωτιάς, ενώ με το πρώτο φως της ημέραςτα ενάερια μέσα διατέθηκαν σε δύο κύκλους για να ξεκινήσουν τις ρίψεις νερού από αέρος. «Η δουλειά που κάνουμε μαζί με όλους τους φορείς είναι οι ζώνες. Η δουλειά που μπορεί να γίνει μέσα στη νύχτα. Πρώτα απ' όλα με ασφάλεια, έτσι ώστε να βρούμε μια καλύτερη κατάσταση με το πρώτο φως που θα επιχειρήσουν τα εναέρια. Κανείς δεν θα φύγει από εδώ πέρα όλο το βράδυ, μέχρι να κάνουμε την δουλειά μας» είπε ο Βασίλης Κικίλιας. 

Φωτιά στο Ρέθυμνο 

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Σελλιά Ρεθύμνου στο φαράγγι του Κοτσιφού. Η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και στο σημείο έσπευσαν 91 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων της 3ης ΕΜΟΔΕ και 25 οχήματα. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες των ΟΤΑ.

Λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της κοινότητας Φοίνικα του Δήμου Αγίου Βασιλείου να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα.

Το πρωί της Πέμπτης η φωτιά δεν είχε ενεργό μέτωπο.