Ο Στέφανος Κασσελάκης κλείδωσε τον… πολακισμό ως τη βασική προεκλογική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο για τις ευρωεκλογές. Η αγωνία για το αποτέλεσμα και η κόντρα με το ΠΑΣΟΚ οδηγούν τον επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πλήρη αντιγραφή των πρακτικών που και ο προκάτοχός του ακολούθησε την περίοδο 2019 - 2023.

Παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ –ένα αναμάσημα των θέσεων που το κόμμα είχε καταθέσει πριν τις εκλογές του 2019– ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε το στίγμα του. Λαϊκισμός, fake news και με χυδαίες αναφορές όπως αυτή για τον καρκινοπαθή που αυτοκτόνησε διότι –όπως υποστήριξε– δεν έβρισκε το φάρμακο που έπρεπε να πάρει διότι «δεν ήταν πολύ ακριβό ώστε να εισάγεται στη χώρα».

Ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε την καταστροφολογία. Επέλεξε και την αναπαραγωγή της λογικής Τσίπρα - Πολακη περί ακροδεξιάς και δήθεν «καθεστώτος Μητσοτάκη» μιλώντας για κράτος δικαίου και υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει «ελευθερία του Τύπου και ελευθερία του λόγου». Επιχείρησε να αποδομήσει για πολλοστή φορά τη Δικαιοσύνη.

Μίλησε μάλιστα για «ανύπαρκτη Δικαιοσύνη», θέση που παραπέμπει στον Παύλο Πολάκη. Επιχείρησε να συνδέσει ακόμη και την υπόθεση Μίχου με την εισαγγελική εισήγηση πριν καν αποφανθεί το δικαστήριο με συνολικό ζήτημα ύπαρξης δικαιοσύνης στη χώρα χωρίς να παραλείψει να επιχειρήσει να τυμβωρυχήσει με την τραγωδία στα Τέμπη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε τη χωρίς κόπο αντιπολίτευση. Αυτή των καταγγελιών και της υιοθέτησης κάθε είδους fake news που αναπαράγεται στο Διαδίκτυο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέθεσε τους στόχους για την Ευρώπη θυμίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα που ήταν έτοιμος να την αλλάξει αφού θα άλλαζε την Ελλάδα…

Η προσπάθειά του να ταυτίσει την κυβερνώσα παράταξη με την ακροδεξιά είναι ίδια με αυτήν των προηγούμενων ετών. Μια προσπάθεια που απέτυχε. Και απέτυχε παταγωδώς.