«Η απαράδεκτη στάση του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ με την ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσβάλλει τη χώρα μας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε σχόλιό του στο «Μανιφέστο» ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης σχετικά με την είδηση που κάνει τον γύρο του κόσμου τα τελευταία 24ωρα και αφορά την κίνηση του Ρ. Σούνακ να ακυρώσει τελευταία στιγμή την προγραμματισμένη, όπως αναφέρεται και παραπάνω, συνάντηση που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του Κυριάκο Μητσοτάκη

Όπως σημείωνει, ο κ. Μαμουλάκης, «πάγια θέση της Ελλάδας, την οποία οφείλει να ακολουθήσει και ο κ. Μητσοτάκης χωρίς αστερίσκους, είναι ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν στη χώρα μας. Πρόκειται για μια εθνική υπόθεση, πέρα και πάνω από κόμματα. Για ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Ιστορίας μας. Για μια καθαρή κλοπή. Ο σεβασμός στο παραπάνω ζήτημα είναι αδιαπραγμάτευτος».

Στο τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε χαρακτηριστικά πως «και ο Βρετανός πρωθυπουργός οφείλει να αναγνωρίσει το δίκαιο του αυτονόητου αιτήματος και να μη χρησιμοποιεί αυτό το θέμα για δικά του, πρόσκαιρα μικροπολιτικά οφέλη».