«Αδιαμφισβήτητα είναι θλιβερό το διπλωματικό επεισόδιο που προκάλεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός!», χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Λύσης Γιάννης Σκάλκος στο «Μανιφέστο» την κίνηση του πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει τελευταία στιγμή την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος βρισκόταν στο Λονδίνο.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Σκάλκος σημείωσε πως «ωστόσο, ο Ελληνας πρωθυπουργός οφείλει να είναι σωστά προετοιμασμένος και διαβασμένος. Για μια ακόμη φορά μεταβαίνει στο Λονδίνο στο πλαίσιο "επίσκεψης εργασίας" και όχι με την εθιμοτυπία της επίσημης επίσκεψης. Όταν διεκδικούμε διαχρονικά τα Γλυπτά του Παρθενώνα, ο Ελληνας πρωθυπουργός επιβάλλεται να το πράττει με κάθε επισημότητα κι όχι με μια επίσκεψη σχεδιασμένη στο πόδι».

«Όπως πρόχειρο και τραγικό ήταν το παράδειγμα με τη Μόνα Λίζα που φιλοξενείται στο Μουσείο του Λούβρου κι όχι στο Βρετανικό! Η Ελληνική Λύση είχε προειδοποιήσει έγκαιρα ότι η πολιτική του "δεδομένου και πρόθυμου συμμάχου" είναι καταστροφική για τα εθνικά συμφέροντα!», συμπλήρωσε στο τέλος, ο κ. Σκάλκος.