Στην εντελώς χυδαία και απαράδεκτη πρακτική, να υιοθετούν τα αφηγήματα των οργάνων της τουρκικής προπαγάνδας υπέπεσε εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ χθες, με την εκπρόσωπο τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη να απευθύνει ερώτηση, για το κατά πόσο ισχύουν. Την κομματική γραμμή στήριξε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, σε πάνελ του ACTION 24 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Πιέρρο και Δημήτρη Τάκη, όπου ούτε λίγο - ούτε πολύ, υιοθέτησε την τουρκική προπαγάνδα της Γενί Σαφάκ και ζητά εξηγήσεις για το αν ισχύουν τα μυθεύματα του τουρκικού τύπου!

Την ώρα που έκανε τις συγκεκριμένες δηλώσεις ο Ξανθόπουλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, είχε ήδη διαψεύσει ως fake news την ψευδέστατη προπαγάνδα της Τουρκίας, αλλά αυτό δεν του έφτανε του κυρίου Ξανθόπουλου. Είναι βέβαιο ότι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να πέσουν και πιο χαμηλά, το ερώτημα είναι πως πέφτει κανείς πιο χαμηλά απ' τον πάτο;

Η δήλωση Ξανθόπουλου

Γιώργος Πιέρρος: «Συζητούσαμε για το θέμα του δημοσιεύματος από τη Γενί Σαφάκ, που λέει ότι η Ελλάδα θέλει να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά για να βελτιώσει τη σχέση της με την Τουρκία, η κυρία Αυγέρη έβαλε ερώτημα στην ελληνική πλευρά, εάν ισχύει αυτό που γράφει το τουρκικό δημοσίευμα. Ο κ. Κώτσηρας είπε ότι δεν πρέπει να υιοθετούν την τουρκική προπαγάνδα, προφανώς αναφέρεται σε εσάς, που κάνατε το ερώτημα. Να μας πείτε αν υιοθετείτε την τουρκική προπαγάνδα και τι απαντάτε στον κ. Κώτσηρα».

Θεόφιλος Ξανθόπουλος: «Κατ' αρχάς να πω ότι είμαστε υποψιασμένοι, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που κινήσεις εξωτερικής πολιτικής, τις μαθαίνουμε από ξένα μέσα. Το έχει ξαναδιαπράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το ατόπημα».

Γιώργος Πιέρρος: «Ένα λεπτο, άρα θεωρείτε δηλαδή ότι το δημοσίευμα ισχύει δηλαδή;»

Θεόφιλος Ξανθόπουλος: «Ρωτάμε. Ζητάμε εξηγήσεις, υπάρχει ένα θέμα όπως το αναδεικνύει η τουρκική εφημερίδα και επομένως θέλουμε διευκρινήσεις από την κυβέρνηση. Δεν υιοθετούμε.»

Γιώργος Πιέρρος: «Τώρα είναι δυνατόν - ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προφανώς είναι να κάνει ερωτήματα, να πιέζει σκληρά την κυβέρνηση, να την αντιπολιτεύεται, αλλά θα το κάνει αυτό διαβάζοντας τουρκικά δημοσιεύματα; Δεν μπορεί να το κάνει με άλλο τρόπο; Δεν το έγραψε ένα πρωτοσέλιδο ελληνικό, το έγραψε η Γενί Σαφάκ, είναι μια ακροδεξιά εφημερίδα, προσκείμενη στον Ερντογάν».

Θεόφιλος Ξανθόπουλος: «Τίθεται ένα θέμα στη δημόσια σφαίρα, εάν 132 βραχονησίδες και νησίδες αποδυναμώνονται αμυντικά ή όχι. Το θέτει μια εφημερίδα τουρκική. Να το θεωρήσουμε εξ ορισμού ότι δεν μας αφορά και να πάμε παρακάτω, ή είναι πιο σώφρον να ρωτήσουμε την κυβέρνηση;»