Οι διήμερες εργασίες της 14ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ) ξεκινούν αύριο, Πέμπτη 20 Ιουλίου, στις 10:00 στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων. Να σημειωθεί ότι η ΠαΔΕΕ είναι διεθνής οργανισμός που απαρτίζουν ελληνικής καταγωγής, νυν και πρώην αιρετοί, οι οποίοι ζουν στο εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση, χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ενώ θα αναγνωστεί και μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο πρόεδρος της ΠαΔΕΕ, πολιτειακός γερουσιαστής των ΗΠΑ Λεωνίδας Ραπτάκης. Ο κ. Τασούλας, εξάλλου, θα συναντηθεί στις 21 Ιουλίου και ώρα 10:30 στο γραφείο του, με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠαΔΕΕ, το οποίο θα προκύψει από τις αρχαιρεσίες που θα διεξαχθούν.

Επίσης, από τη Βουλή των Ελλήνων, τις εργασίες της ΓΣ θα χαιρετίσουν ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος και οι προερχόμενοι από την ελληνική ομογένεια βουλευτές Επικρατείας κ.κ. Χρήστος Στυλιανίδης (Νέα Δημοκρατία), Όθων Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) και Αλέξανδρος Καζαμίας (Πλεύση Ελευθερίας). Από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου, χαιρετισμό θα απευθύνει ο αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μάριος Μαυρίδης, ενώ ομιλία θα απευθύνει και ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα Κυριάκος Κενεβέζος.

Ακόμα, θα μιλήσουν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Γεώργιος Κώτσηρας, ο Α΄ αντιπρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ουκρανικού Κοινοβουλίου Hryhoriy Nemyria, ο γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Ιωάννης Χρυσουλάκης.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι οι εργασίες θα μεταδίδονται από τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής σε απευθείας μετάδοση (πλην των αρχαιρεσιών και της συζήτησης επί του ψηφίσματος για την Κύπρο) μέσω του web tv στην αγγλική γλώσσα.