Απόλυτα εκτεθειμένος βρέθηκε στη Βουλή ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς -και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ- Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος ουσιαστικά ομολόγησε την παρέμβαση της τότε κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη για να στήσει τη σκευωρία της Novartis. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης συγκρούστηκε σφοδρά με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και ανέδειξε τον τρόπο με τον οποίον ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να δολοφονήσει πολιτικά τους πολιτικούς αντιπάλους του. 

Με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την ανακοίνωση που εξέδωσε για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, ο Γιώργος Φλωρίδης σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επισκεφθεί την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη της υπόθεσης των υποκλοπών. Υπήρξαν παράλληλα αιτιάσεις για κουκούλωμα της υπόθεσης και άλλα. Όταν τελικά ολοκληρώθηκε η έρευνα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενημέρωσε επίσημα τον λαό. Ξέρετε άλλον τρόπο για την επίσημη ενημέρωση των πολιτών εκτός από την ίδια την Εισαγγελία;» είπε και πρόσθεσε: 
«Εμείς δεν κάνουμε αυτά που κάνατε εσείς, κ. Τζανακόπουλε, που πηγαίνατε στον Άρειο Πάγο, στην Τουλουπάκη και στους συνεργάτες της για να ενημερωθείτε για τη σκευωρία Novartis που στήσατε». 

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ισχυρίστηκε πως ως κυβερνητικός εκπρόσωπος τότε είχε «υποχρέωση» να επισκεφθεί τον Άρειο Πάγο προκειμένου να ενημερωθεί για την υπόθεση. «Υπήρχαν δημοσιεύματα τότε που ενέπλεκαν στην υπόθεση πρώην υπουργούς και πρωθυπουργούς. Είχα υποχρέωση να ενημερωθώ για ένα ζήτημα που αφορούσε τη λειτουργία του πολιτεύματος όχι ως προς την ουσία της δικογραφίας, αλλά ως προς την ύπαρξή της».

«Καλύτερα να μη μιλούσατε καθόλου, κ. Τζανακόπουλε. Το κάνατε χειρότερο» ανταπάντησε ο Γιώργος Φλωρίδης και σημείωσε: «Ομολογήσατε ευθεία παράβαση του συντάγματος που λέει ότι όταν οι δικαστικοί λειτουργοί συναντήσουν όνομα πολιτικού αποστέλλουν αμελητί στη Βουλή τη δικογραφία. Αυτό σημαίνει παραβίαση της ανεξαρτησίας των εξουσιών. Θέλατε να τα καταπατήσετε όλα, στήσατε τη σκευωρία για να οδηγήσετε στα δικαστήρια ανθρώπους χωρίς στοιχεία. Καταλύσατε κάθε έννοια διάκρισης εξουσιών».