Ιδιωτικό ελικόπτερο έπεσε ενώ πετούσε πάνω από τη Βόρεια Εύβοια, η οποία πλήττεται σφόδρα από την κακοκαιρία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ελικόπτερο κατέπεσε στο Αχλάδι Εύβοιας με επιβαίνοντες 2 άτομα. Το ελικόπτερο χάθηκε από τα ραντάρ της ΥΠΑ ενώ πετούσε πάνω από τη Βόρεια Εύβοια.

Πρόκειται για Agusta Α109, πολιτικού τύπου και εκτελούσε ιδωτική πτήση, Αφίδναι- Μαντούδι - Βιομηχανική Περιοχή Βόλου. Απογειώθηκε στις 10:13´ το πρωί και ξαφνικά χάθηκε το στίγμα του από τα ραντάρ της ΥΠΑ.

Σε εξέλιξη είναι έρευνες πλωτών του λιμενικού σώματος και ιδιωτικών σκαφών στη θαλάσσια περιοχή Αχλαδίου Εύβοιας. Στις έρευνες συμμετέχει και ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι βόρειο 4 μποφόρ.

Αυτή την ώρα μεταβαίνει και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού για την παροχή συνδρομής.

O δήμαρχος Μαντουδίου δήλωσε στην ΕΡΤ ότι το ελικόπτερο έπεσε στην παραλία Αχλαδίου.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, τόνισε: «Ήμασταν πάρα πολύ κοντά με τον δήμαρχο κ. Τσαπουρνιώτη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Κελαϊδίτη στο συγκεκριμένο χώρο και είμαστε από τους πρώτους που προσπαθούμε να φτάσουμε εκεί. Δυστυχώς οι προσβάσεις είναι κομμένες και τώρα κινούμαστε από πεδινές περιοχές τόσο εμείς όσο και τα σωστικά συνεργεία για να προσεγγίσουμε το σημείο που φέρεται ότι έπεσε το ελικόπτερο» δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.