Στα προβλήματα που προκύπτουν ουκ ολίγες φορές από την κυβέρνηση συμμαχίας και τα οποία καλείται να λύσει ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς αναφέρεται το Bloomberg.
Σύμφωνα με το αμερικάνικο πρακτορείο ειδήσεων, ένα από τα βασικά προβλήματα του Σολτς είναι ότι αφιερώνει πολύ χρόνο για να κρατήσει ενωμένη τη συμμαχία στην στήριξή προς την Ουκρανία.
Συχνό φαινόμενο είναι και η δυσαρέσκεια που προκαλεί ο καγκελάριος λόγω των καθυστερήσεων που επιφέρει αυτή η συμμαχία στη λήψη αποφάσεων.
Οι πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν ότι είναι πιθανό να μην καταφέρει να θέσει σε εφαρμογή πολιτικές που είναι απαραίτητες για τη μετάβαση της Γερμανίας σε μια πιο φιλική προς το περιβάλλον και τεχνολογικά προηγμένη οικονομία.
Όμως ο ίδιος δηλώνει ότι οι διαφωνίες ανάμεσα στα 3 κόμματα της κυβέρνησης είναι αναμενόμενες και μιλά για το καθήκον που έχουν αναλάβει να εκσυγχρονίσουν τη χώρα.
Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η τρικομματική κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς αποτελείται από το κεντροαριστερό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), τους Πράσινους και τους Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP).
Σημειώνεται ότι σήμερα συνεδριάζουν τα μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας, σε μια προσπάθεια του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς να αποκλιμακώσει την αυξανόμενη ένταση μεταξύ τους και να λύσει προβλήματα που έχουν προκύψει και σχετίζονται με το περιβάλλον και τον προϋπολογισμό.
Κρίσεις σε χώρες με συμμαχικές κυβερνήσεις
Οι κυβερνήσεις συνεργασίας δείχνουν να έχουν προβλήματα όπως φαίνεται στο παράδειγμα της Γερμανίας και όχι μόνο.
Αυτό ισχύει και σε άλλα κράτη όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο. Στο Ισραήλ, καθώς και στη Βουλγαρία, έλαβαν χώρα 5 εκλογικές αναμετρήσεις από το 2019. Η Σουηδία ήρθε αντιμέτωπη με τρεις κυβερνητικές κρίσεις.
Στην Ολλανδία χρειάστηκαν 270 ημέρες διαπραγματεύσεων για να σχηματιστεί κυβέρνηση, ενώ στην Πορτογαλία η ενωποιημένη Αριστερά έριξε την κυβέρνηση συνεργασίας, οδηγώντας τη χώρα σε πρόωρες εκλογές και ακόμα έναν κύκλο αβεβαιότητας και αστάθειας.