Νέα στοιχεία που έρχονται στο φως από την αστυνομική έρευνα «φωτίζουν» κρίσιμες πτυχές της υπόθεσης Λάλα, αποκαλύπτοντας ότι η πολυτελής BMW που χρησιμοποίησαν οι πληρωμένοι εκτελεστές τόσο στη δολοφονία του 42χρονου στην Αράχωβα όσο και στην προηγούμενη απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Παγκράτι, είχε μισθωθεί από τον Μανώλη Πετσίτη.
Σύμφωνα με την προανακριτική διαδικασία, οι εκτελεστές του Γιάννη Λάλα είναι οι ίδιοι που, τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχαν στοχοποιήσει έναν 34χρονο στο Παγκράτι — πρώην εργαζόμενο σε εταιρεία συμφερόντων του Λάλα.
Για τη συγκεκριμένη επίθεση είχαν μεταβεί στο σημείο με την επίμαχη BMW, την οποία, όπως προέκυψε, είχε νοικιάσει από εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων ο Μανώλης Πετσίτης.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες, ένα αυτοκίνητο μάρκας BMW i320 που είχαν χρησιμοποιήσει οι δολοφόνοι του Λάλα, με πλαστές πινακίδες, κατά την απόπειρα δολοφονίας του 34χρονου Μάριου Πετράκη στο Παγκράτι, τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Παγκράτι, όταν τις αντικατέστησαν για λίγο με τις γνήσιες, διαπιστώθηκε ότι ανήκε σε μία εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων.
Όταν μίλησαν με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, εκείνος τους είπε ότι το είχε παραχωρήσει από το 2023 στον 49χροννο Μανώλη Πετσίτη πρώην σύμβουλο του Νίκου Παππά. Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να επικοινωνήσουν μαζί του χωρίς αποτέλεσμα, ωστόσο δεν αποκλείεται να δώσει εξηγήσεις κατά την κύρια ανάκριση.
Ο Πετσίτης, άλλοτε εξ απορρήτων του Νίκου Παππά και συμμαθητής του πρώην υπουργού, είχε αποκτήσει, όπως έχει πολλές φορές γραφτεί, την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ρόλο «ειδικού συμβούλου» αναλαμβάνοντας, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες της εποχής, «ειδικές αποστολές», ενώ εμφανιζόταν συχνά και στο Μαξίμου.
Παράλληλα, λειτουργούσε ως «μεσάζων» σε διάφορες υποθέσεις και παρουσιαζόταν ως φορολογικός εκπρόσωπος στην Ελλάδα για Κύπριους δικηγόρους.
Επιπλέον, η έρευνα φωτίζει και άλλες πτυχές των δραστηριοτήτων του, καθώς ο Πετσίτης φαίνεται να είχε διευρυμένο δίκτυο επαφών που έφτανε μέχρι αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.
Στην ατζέντα του δολοφονημένου πρώην αστυνομικού Σπύρου Παπαχρήστου είχε βρεθεί καταχωρισμένο το τηλέφωνό του, στοιχείο που ενισχύει την εικόνα ενός περίπλοκου συστήματος διασυνδέσεων γύρω του.