Βλέποντας τον Τσίπρα στο ΣΚΑΙ να το… Σκάει

721
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Προσπαθώ να καταλάβω γιατί πήγε ο πρωθυπουργός στο ΣΚΑΙ και ειλικρινά δεν βρίσκω κάποιο σοβαρό λόγο που να δικαιολογεί την απόφασή του να δείξει σε απευθείας μετάδοση ποιος είναι. Στη θέση του κάποιος που είχε φροντίσει επιτυχώς όλα αυτά τα χρόνια να κρύψει τον πραγματικό εαυτό του, θα άφηνε τους «δυσαρεστημένους» ψηφοφόρους του να μείνουν με την εντύπωση ότι είναι ένα «καλό παιδί» που έπεσε ηρωικά στο πεδίο της μάχης κατά των συμφερόντων.

Του Χάρη Παυλίδη

Αντί, λοιπόν, να συνεχίσει να κρύβεται, άφησε στο πόδι του τον Ισπανό πρωθυπουργό και κατέβηκε στο Νέο Φάληρο προκειμένου να διορθώσει το λάθος του εμπάργκο με το λάθος του «ξεμπάρκο». Και μετά από παρέλευση δύο περίπου ωρών, όσο δηλαδή διήρκεσε η συνέντευξη, δεν άφησε την παραμικρή αμφιβολία ότι είναι πλέον ένας «ξέμπαρκος» πρωθυπουργός. Μάλιστα, προς το τέλος της συνέντευξης, ο κ. Παπαχελάς τον ρώτησε «ποιος είναι πραγματικά», αφού όμως προηγουμένως με τις ερωτήσεις τις δικές του και της κ. Κοσιώνη, τον υποχρέωσε να δείξει ποιος πραγματικά είναι.

Ο «πραγματικός» Αλέξης Τσίπρας ξεπήδησε μέσα από τις στάχτες στο Μάτι, αποκαλύφθηκε το βράδυ του συντονιστικού on camera τότε… που είχε ακούσει ότι υπήρχαν «ένας ή δύο νεκροί», και πήγε βόλτα με το σκάφος της συνεργάτιδός του. Για όλα αυτά, και πολλά άλλα, εμφανίστηκε αυτός που πραγματικά είναι. Εμφανίστηκε αμετανόητος και εριστικός. Μα, καλά θα πει κάποιος, ο πρωθυπουργός πήγε στο ΣΚΑΙ για να δείξει αυτό που τόσα χρόνια απέκρυπτε; Και όμως γι αυτό πήγε. Να κάνει τα αποκαλυπτήρια ενός πολιτικού που δικαιολογεί το χυδαίο, στηρίζει το αγοραίο, υποστηρίζει το κυνικό, και λέει τα ψέματα τόσο αληθινά που η αλήθεια φαίνεται σαν ψέμα.

Κι όλα αυτά γιατί; Μήπως γιατί βαρέθηκε να προσποιείται και πήγε στο «βοθροκάναλο» ώστε να εξομολογηθεί τις αμαρτίες του; Μήπως γιατί του είπαν ότι στις ευρωεκλογές έχασε γιατί έκανε το «καλό παιδί» και αν γίνει αυτός που είναι θα κερδίσει τις εθνικές εκλογές έστω και με μια ψήφο; Όχι, σε καμία περίπτωση δεν πήγε στο ΣΚΑΙ για όλα αυτά ή για ένα από αυτά. Ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στο ΣΚΑΙ για να το… Σκάσει. Ετοιμάζεται να το… Σκάσει και πήγε στο ΣΚΑΙ να δοκιμάσει τον αληθινό Τσίπρα που σε μερικές μέρες θα δούμε στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Σε κάθε περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε ότι είναι Maximus in minimis.