Μετά από πολλές μέρες δύσκολων και συνεχών μαχών με τις φωτιές, ο Βασίλης Κικίλιας ξέσπασε, και χωρίς να κρύψει την οργή του για τους εμπρηστές που καίνε την Ελλάδα μίλησε με πολύ σκληρή γλώσσα. 

«Κάποιοι αλιτήριοι εμπρηστές βάζουν φωτιές, θέτοντας σε κίνδυνο τα δάση, τις περιουσίες και πρωτίστως ανθρώπινες ζωές», είπε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην έκτακτη ενημέρωση που έκανε το μεσημέρι της Πέμπτης και πρόσθεσε: «Θα κάνουμε τα πάντα να σας συλλάβουμε. Θα σας βρούμε. Θα λογοδοτήσετε στη Δικαιοσύνη». 

«Στους πρόποδες της Πάρνηθας, στην περιοχή του Αυλώνα, από τις 8 το πρωί έγιναν εννιά απόπειρες εμπρησμού. Στις 08:13, στον Αυλώνα έγινε μία απόπειρα εμπρησμού, στις 08:57 στο Συκάμινο δύο απόπειρες, στις 09:47 πάλι στο Συκάμινο τρεις προσπάθειες εμπρησμού, στις 10:51 βόρεια του Αυλώνα μία προσπάθεια, και στις 12:01 μ.μ. στους πρόποδες της Πάρνηθας, βόρεια του Αυλώνα, μία προσπάθεια, η οποία και πήρε διαστάσεις» τόνισε ο υπουργός.

«Αυτό που συμβαίνει, δεν είναι απλά ανεπίτρεπτο, αλλά αισχρό και εγκληματικό. Αναγνωρίστηκε ασημί αγροτικό ημιφορτηγό που πιθανόν εμπλέκεται στα περιστατικά. Γίνονται προσαγωγές υπόπτων» πρόσθεσε ο Βασίλης Κικίλιας.

photo-2023-08-24-13-54-14-1.jpg
photo-2023-08-24-13-54-14.jpg