Υπάρχουν πρόσωπα-διαμάντια στους θεσμούς μας, που αναδείχθηκαν μέσω του τεράστιου ψυχικού σθένους τους και της σκληρής δουλειάς τους. Ενα από αυτά, μια συμπολίτις μας δικαστικός με ακάματη διάθεση να προσφέρει στην απονομή δικαιοσύνης, χωρίς να «λυγίζει» ούτε λεπτό από τις κατά ριπάς μιντιακές βολές που δέχεται εξ αριστερών, είναι η εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου. Χθες, με αφορμή την ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Ανώτατου Δικαστηρίου, οι άνθρωποι της Αριστεράς εξαπέλυσαν νέες επιθέσεις προς πάσα κατεύθυνση. Η λογική εδώ είναι σαφής: αν η αλήθεια δεν συμφωνεί μαζί τους, τόσο χειρότερο για την αλήθεια. Κι έτσι, κάποιοι που επί των ημερών τους έσπασε κάθε ρεκόρ ετήσιου αριθμού παρακολουθήσεων (βλ. 2018), κάποιοι που διάβρωσαν τις δικλίδες ασφαλείας (μειώνοντας τις θέσεις των εισαγγελέων που ενέκριναν τις συνακροάσεις από δύο σε μία), σήμερα ζητούν και τα ρέστα. 

Η Βασιλική Βλάχου, προϊσταμένη σήμερα της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιώς, αποτελεί πρότυπο κρατικού λειτουργού. Εχοντας χειριστεί πάρα πολύ δύσκολες υποθέσεις χωρίς να κάνει ρούπι πίσω, έχοντας αποδείξει πολλάκις την προσήλωσή της στους θεσμούς, έχοντας επιδείξει απίστευτο σθένος έναντι των επιθέσεων και της λάσπης κατά του προσώπου της, συνεχίζει να κάνει τη δουλειά της με υποδειγματικό τρόπο. Πραγματικά, «δεν καταλαβαίνει τίποτα»! Οπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της για την υπόθεση των συνακροάσεων η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη όσον αφορά τη Βασιλική Βλάχου, «σημειώνεται εξάλλου ότι για την ανωτέρω εισαγγελέα της ΕΥΠ, μετά τη διενεργηθείσα σχετικά πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, εκδόθηκε απαλλακτικό πόρισμα, με το οποίο συμφώνησε, θέτοντας την υπόθεση στο αρχείο, και η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, πρόεδρος του Συμβουλίου Επιθεώρησης των Δικαστηρίων». 

Πάλι δεν τους βγήκε 

Στην Κουμουνδούρου και στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου είχαν επενδύσει στην αξιοποίηση της προαναφερόμενης υπόθεσης, κοντεύουν να πάθουν «αποπληξία». Η πολιτική «επένδυση» δεν τους βγήκε και βγαίνουν εκ νέου χαμένοι. Τους έχει καταστεί δεύτερη φύση να είναι «losers». Φυσικά, εξακολουθούν να αναμασούν παραμύθια για αγρίους, αλλά αυτά δεν τους πάνε πουθενά και κάπου θα αρχίσουν να το αντιλαμβάνονται. Θα τους το επιβάλλουν αυτό ο χρόνος και οι δημοσκοπήσεις. Επίσης, ο κόσμος κουράστηκε να ακούει για δήθεν σκάνδαλα που σε βάθος χρόνου αποδεικνύονται μεθοδεύσεις. Οι αριστεριστές αλλά και οι ΠΑΣΟΚοι τα βάζουν τώρα με τους δικαστές, σε μια ακόμα πιο αδιέξοδη τακτική, που φυσικά αναδεικνύει έτι περαιτέρω την αντιδημοκρατική τους αντίληψη και τους εκθέτει. Και φωνάζουν για «αντιδημοκρατική εκτροπή», όταν πέρασαν χρόνια μεθοδεύοντάς την οι ίδιοι και τους οδήγησε μάλιστα ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου! Μα δεν θα αναρωτηθούν ποτέ οι εξ αριστερών πού οφείλεται η εκλογική τους καθίζηση; Φαίνεται πως όχι. 

Δεν περιγράφεται το τι έχει περάσει στο πολιτικοκοινωνικό πεδίο η πατρίδα μας από τις μεθοδεύσεις της Αριστεράς, που στόχο της έχει τη –διά της δημιουργίας εντυπώσεων– χειραγώγηση των θεσμών. Σωστά είπε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ότι κάποια κόμματα «έχουν τσακωθεί με τους στοιχειώδεις κανόνες λειτουργίας των θεσμών και της Δημοκρατίας». Κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, λοιπόν, οι άνθρωποι της «προόδου» δεν ορρωδούν προ ουδενός προκειμένου να χειραγωγήσουν τις εξελίξεις. Στην προσπάθειά τους αυτήν, κεντρικό ρόλο παίζει η σπίλωση προσώπων, μέχρι της τελικής πτώσης τους. Αυτό το τελευταίο, βέβαια, δεν το καταφέρνουν. Αλλά η απόπειρά τους και μόνο, λέει πολλά. Τα όσα έγιναν με αφορμή την υπόθεση της Novartis είναι πολύ χαρακτηριστικά των προθέσεών τους. Και όχι μόνο. Η στοχοποίηση και η απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρων είναι μια λενινιστική τακτική, που αναδεικνύει τη διάβρωση του χαρακτήρα όλων όσοι εμπλέκονται σε τέτοιου είδους διαδικασίες. Και κάθε τόσο, αναβιώνουν στη χώρα μας δίκες της Μόσχας, σε μιντιακά λαοδικεία. Ποιος ξεχνά το «σκάνδαλο» του Βατοπεδίου, που τελικά δεν ήταν, αλλά άνοιξε τον δρόμο στον ΓΑΠ και στα μνημόνια που καταρράκωσαν τις ζωές μας;