«Η ψήφος στις ευρωεκλογές δεν μπορεί να είναι χαλαρή», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, καλωσορίζοντας τους ευρωπαίους πολιτικούς του ΕΛΚ στην εκδήλωση με τίτλο «Ο δρόμος για την Ανάκαμψη», που πραγματοποιείται την Παρασκευή στην Αθήνα και το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. 

«Αυτές οι ευρωεκλογές, επειδή έπονται των εθνικών εκλογών, όπου η κυβέρνηση Μητσοτάκη πήρε ισχυρή εντολή μέχρι το 2027, είναι η ευκαιρία να μιλήσουμε για την Ευρώπη», είπε, υπογραμμίζοντας ότι «η Ευρώπη δεν είναι κάτι το απόμακρο, αλλά κάτι που έχει μπει στην καθημερινότητα μας». 

«Σκεφτείτε», προσέθεσε, «ότι το 70% των νόμων που ψηφίζονται στα εθνικά κοινοβούλια προέρχεται από τις Βρυξέλλες και πρέπει οι πολίτες να καταλάβουν τι κάνει η Ευρώπη, τι κάνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο». 

«Η ψήφος δεν μπορεί να είναι χαλαρή. Πρέπει να είναι θετική προς τις δυνάμεις της Ευρώπης, προς τη ΝΔ, η οποία θα πρέπει να έχει μία μεγάλη εκπροσώπηση στις ευρωεκλογές», κατέληξε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.