Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι αποχωρεί από την κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ. Ο Τζο Μπάιντεν έκανε γνωστή την απόφασή του μέσω επιστολής την οποία ανάρτησε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην twitter). Στην επιστολή αυτή, η σύζυγός του, Τζιλ Μπάιντεν, ανέβασε ένα emoji καρδιάς. Ειδικότερα, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, ανέβασε και η ίδια την επιστολή παραίτησης του Τζο Μπάιντεν στους προσωπικούς της λογαριασμούς στα social media και στη λεζάντα έβαλε δύο καρδιές χωρίς να γράψει κάτι, δείχνοντας ότι είναι στο πλευρό του συζύγου της.

Δείτε την ανάρτησή της:
Η αντίδραση της εγγονής του Ναόμι

Η εγγονή του, Ναόμι, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της αποχώρησης του παππού της, επέλεξε να προχωρήσει σε μια ανάρτηση, αναφερόμενη στην περηφάνεια που νιώθει για τον «παππού μου και πρόεδρό μας», χαρακτηρίζοντάς τον ως «τον πιο αποτελεσματικό πρόεδρο».

Η ανάρτηση της εγγονής του Μπάιντεν

«Είμαι μόνο περήφανη σήμερα για τον παππού μου, τον Πρόεδρό μας, τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος υπηρέτησε τη χώρα μας με όλη του την ψυχή και με απαράμιλλη διάκριση. Όχι μόνο υπήρξε -και θα συνεχίσει να είναι- ο πιο αποτελεσματικός πρόεδρος της ζωής μας, αλλά πιθανότατα έχει ήδη εδραιωθεί ως ο πιο αποτελεσματικός και επιδραστικός δημόσιος λειτουργός στην ιστορία του έθνους μας. Βρέθηκε στο επίκεντρο και είχε ουσιαστικό αντίκτυπο σε κάθε σημαντικό ζήτημα που αντιμετώπισε η χώρα μας και ο κόσμος εδώ και 50 χρόνια» έγραψε η Νάομι Μπάιντεν.

«Ο κόσμος μας είναι σήμερα καλύτερος με πολλούς τρόπους χάρη σε αυτόν. Στους Αμερικανούς που πάντα τον υποστήριζαν, διατηρήστε την πίστη σας. Πάντα θα έχει τη δική μας», κατέληξε στην ανάρτησή της η εγγονή του Αμερικανού προέδρου.