Τον τρόπο με τον οποίο θα απαντήσει στην επίθεση με drone που δέχθηκαν στρατιώτες των ΗΠΑ σε φυλάκιο στην Ιορδανία αποφάσισε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Ωστόσο, δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για το σχέδιο δράσης.

Ο Λευκός Οίκος, πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η απάντηση που θα δοθεί είναι επακόλουθη. Σε αυτό το σημείο, να σημειωθεί πως την ευθύνη για την επίθεση κατά των αμερικανικών δυνάμεων, που έλαβε χώρα στα σύνορα της Ιορδανίας με τη Συρία, ανέλαβε ομάδα πολιτοφυλακής στηριζόμενη από το Ιράν. Πέραν των τριών νεκρών που άφησε πίσω της η επίθεση, επίσης, δεκάδες στρατιώτες τραυματίστηκαν.

«Δεν χρειαζόμαστε ευρύτερο πόλεμο»

Ακόμα, αξίζει να αναφερθεί ότι ο Μπάιντεν, μιλώντας κατά την αναχώρησή του από τον Λευκό Οίκο για συγκέντρωση χρημάτων στη Φλόριντα, τόνισε ότι «δεν χρειαζόμαστε έναν ευρύτερο πόλεμο» στη Μέση Ανατολή.

Παρά τη δήλωση του Λευκού Οίκου πως μία απάντηση στην επίθεση είναι επακόλουθοι, το σκεπτικό του Μπάιντεν φαίνεται να στηρίζουν και Αμερικανοί αξιωματούχοι που προσπαθούν να αποφύγουν τη γενίκευση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.

Τέλος, να επισημανθεί πως την Κυριακή ήταν η πρώτη φορά από τις 7 Οκτωβρίου, οπότε και η Χαμάς επιτέθηκε κατά των Ισραηλινών, που σκοτώθηκαν Αμερικανοί στρατιώτες.