«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πίστευε ότι η Ελλάδα έπρεπε να βρίσκεται εκτός ευρώ» ανέφερε σε ανάρτησή του ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας, με αφορμή τον θάνατο του Γερμανού πολιτικού Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος έφυγε χθες, Τρίτη, από τη ζωή. 

Στη συνέχεια, ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε τον επικίνδυνο ρόλο που έπαιξε εκείνη την περίοδο για την ελληνική οικονομία η «εγκληματική πολιτική» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τότε τον Αλέξη Τσίπρα, η οποία έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, αυξάνοντας, παράλληλα, όλο και περισσότερο το ελληνικό χρέος και δυσχαιρένοντας περαιτέρω τη ζωή των πολιτών της χώρας.

Όπως είπε, συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας «με την εγκληματική πολιτική του ουσιαστικά υπηρετούσε τα σχέδιά του. Κι όταν αναγκάστηκε να κάνει την κωλοτούμπα, ο λογαριασμός είχε ανέβει στα 100 δισ.». Στο τέλος, δήλωσε εμφατικά ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού πως όλα αυτά μπορεί να είναι περασμένα, αλλά δεν ξεχνιούνται: «Περασμένα ναι, ξεχασμένα όχι». Όντως χρειάζεται να θεωρούνται περασμένα τα παραπάνω, αλλά δεν πρέπει και να ξεχνιούνται ταυτόχρονα, προκειμένου να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη.

Σήμερα η Ελλάδα και η θετική πορεία που καταγράφει η οικονομία της κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και με δημοσιεύματα που αναγνωρίζουν το «ελληνικό θαύμα» και τη συνεχή πρόοδο, αλλά και την περαιτέρω βελτίωση που επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη, όλα αυτά επαληθεύουν πως η χώρα μας έχει τη δική της ξεχωριστή θέση μέσα στην ευρωζώνη, αρκεί να μην παίζονται τυχοδιωκτικά παιχνίδια με την ελληνική οικονομία και τη ζωή της ελληνικής κοινωνίας.