«Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο μεγάλος πολιτικός χορηγός της Ζωής Κωνσταντοπούλου» υποστήριξε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Τσιόδρας, μιλώντας νωρίτερα στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επένδυσε πολιτικά στην τραγωδία των Τεμπών, μιλώντας με όρους και φρασεολογία όμοια με εκείνη της κ. Κωνσταντοπούλου, υιοθετώντας θεωρίες συνωμοσίας και προσχωρώντας στον λαϊκισμό της. «Σε αυτές τις περιπτώσεις, το αποτέλεσμα είναι ο κόσμος που πείθεται, να πηγαίνει στο αυθεντικό: γι' αυτό τόσο μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ φαίνεται δημοσκοπικά να μετακινείται στην Πλεύση Ελευθερίας» συμπλήρωσε ο κ.Τσιόδρας.

Σχετικά με την άποψη ότι η κ. Κωνσταντοπούλου ανεβαίνει δημοσκοπικά επειδή δεν έχει κυβερνήσει ποτέ, o κ. Τσιόδρας υπενθύμισε ότι «υπήρξε πρόεδρος της Βουλής, όταν η χώρα πήγαινε κατευθείαν στα βράχια» και χειροκροτούσε από το «πρώτο τραπέζι πίστα, όταν ο κ. Τσίπρας με τον κ. Βαρουφάκη μας οδηγούσαν στον γκρεμό».

Επέμεινε στη διαπίστωση ότι σήμερα κανείς δεν ξέρει τις απόψεις της για την οικονομία ή για την εξωτερική πολιτική: «ξέρουμε μόνον τη ρητορεία της, που εκμεταλλεύεται την τραγωδία των Τεμπών και απευθύνεται σε εκείνους που αποζητούν τυφλά να τιμωρήσουν, χωρίς να νοιάζονται ποια είναι η εναλλακτική λύση για τη χώρα».

Και τόνισε: «η αλήθεια και οι απαντήσεις που ζητούμε όλοι για τα Τέμπη, με πρώτους τους συγγενείς των θυμάτων, είναι αρμοδιότητα και ευθύνη της Δικαισύνης -και της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι θα πράξει το καθήκον της.»

Ο κ. Τσιόδρας μίλησε και για τον παγκόσμιο εμπορικό Πόλεμο ο οποίος επαπειλείται, με την επιβολή δασμών από τον Πρόεδρο Τραμπ, τονίζοντας ότι από μια τέτοια εξέλιξη θα βγουν όλοι χαμένοι. Σημείωσε ιδιαίτερα ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος υποδέχθηκε θετικά τη θέση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για διαπραγμάτευση που μπορεί να οδηγήσει σε αποτέλεσμα «win win». Είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μια αγορά 450 εκατομμυρίων καταναλωτών, με υψηλή αγοραστική δύναμη, «και αυτό είναι πολύ μεγάλο όπλο στις διαπραγματεύσεις με την Ουάσιγκτον».

Και υπογράμμισε ότι γίνεται σοβαρή προσπάθεια, για να διαμορφωθεί κοινή ευρωπαϊκή στάση, ώστε να είναι ισχυρή η θέση μας τραπέζι αυτών των συζητήσεων. Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την Ελλάδα, είπε ότι οι εμπορικές μας συναλλαγές με τις ΗΠΑ είναι μόνον 2 δις ευρώ, ότι ένα σημαντικό τους μέρος αφορά προϊόντα (όπως η φέτα και οι βρώσιμες ελιές) που είχαν εξαιρεθεί από τον προηγούμενο κύκλο δασμών και πιθανότατα το ίδιο θα συμβεί και τώρα και ότι «ο κίνδυνος είναι κάποιο δευτερογενές πλήγμα, από τις επιπτώσεις στην όλη ευρωπαϊκή αγορά».