Το κοντοσούβλι δε θα μπορούσε να λείπει από την Τσικνοπέμπτη. Είναι έτσι κι αλλιώς ο τέλειος μεζές, καλοκαίρι και χειμώνα. Όπως και να το φτιάξετε, ψημένο στα κάρβουνα, στο ταψί ή στη γάστρα, το κοντοσούβλι, θα σας αποζημιώσει. Εμείς σας προτείνουμε να το ψήσετε στο φούρνο, μέσα στη λαδόκολλα.

Υλικά
1 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
3 πιπεριές ( πράσινη, πορτοκαλί ή κίτρινη ή κόκκινη) κομμένες σε λωρίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 ντομάτα στυμμένη
2 κουταλιές μουστάρδα
θυμάρι
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
1 φύλλο λαδόκολλας

Εκτέλεση

Διπλώνουμε στα δύο τη λαδόκολλα. Στο κέντρο της τοποθετούμε το κρέας κομμένο σε κομμάτια και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να πάνε παντού. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε θυμάρι και
κλείνουμε καλά τη λαδόκολλα.

Τοποθετούμε το «πακέτο» σε ένα ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 1 ½ με 2 ώρες.
Ανοίγουμε το φούρνο, κόβουμε με ένα ψαλίδι τη λαδόκολλα από την πάνω πλευρά και αφήνουμε το κρέας να ροδίσει.

Το συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου και λαχανικά ψητά ( ντοματινια, κολοκύθια, πιπεριές κα )

(Πηγή: tastyday.gr)