Τσιάρας: Ειδικά τμήματα επενδύσεων στα δικαστήρια

38
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis Αιχμές Τσιάρα για Θάνου

Ένας από τους στόχους της σημερινής κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει ειδικά τμήματα μέσα στα δικαστήρια που θα εξετάζουν ζητήματα επενδύσεων προκειμένου να μην παρεμποδίζεται η ανάκαμψη της χώρας, είπε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

Επιπλέον ο υπουργός Δικαιοσύνης έθεσε ως προτεραιότητες την αντιμετώπιση των παθογενειών που αφορούν στην καθυστέρηση της απονομής δικαιοσύνης και της πολυνομίας,

Η ελληνική Δικαιοσύνη ανασυγκροτείται και επανέρχεται η αίσθηση της ανεξαρτησίας που πρέπει να έχουν οι πολίτες μέσα από την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας, δήλωσε ο Κώστας Τσιάρας.

Για τους ποινικούς κώδικες ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι τους άλλαξε η προηγούμενη κυβέρνηση με την ΝΔ να εκφράζει την αντίθεση της σε συγκεκριμένα κρίσιμα άρθρα με τα οποία δίνεται η δυνατότητα να αποφυλακίζονται καταδικασθέντες.

Ο Κώστας Τσιάρας υποστήριξε ότι το σωφρονιστικό σύστημα παρουσιάζει κόπωση και υπάρχει δέσμευση από τον πρωθυπουργό για αναμόρφωση του με το χτίσιμο νέων φυλακών.

Αναφορικά με την ηγεσία της Δικαιοσύνης ο Κώστας Τσιάρας ανέφερε ότι μέχρι την έναρξη του νέου δικαστικού έτους στα μέσα Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία με τα πρόσωπα των ανώτατων δικαστηρίων.