Στο θέμα της Golden Visa και της εύρεσης κατοικιών στις γειτονιές της Αθήνας και αλλού, αναφέρθηκε ανάμεσα σε άλλα, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο Όμηρος Τσάπαλος, εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, σημειώνοντας τον στόχο «να εφαρμόσουμε επιπλέον περιορισμούς και να αυξήσουμε τα όρια της ελάχιστης επένδυσης προκειμένου να επέλθει μια όσο το δυνατόν καλύτερη ισορροπία στην αγορά ακινήτων».

Ο ίδιος έκανε σαφές ότι η κυβέρνηση δεν θα καταργήσει το πρόγραμμα της Golden Visa γιατί δεν είναι προς το συμφέρον της ελληνικής οικονομίας, ωστόσο «θα έρθουμε όμως και θα επιβάλλουμε περαιτέρω περιορισμούς», όπως είπε. «Δεν θα καταργήσουμε το πρόγραμμα της Golden Visa, γιατί δεν είναι προς το συμφέρον της ελληνικής οικονομίας. Όμως, θα έρθουμε και θα επιβάλλουμε περαιτέρω περιορισμούς. Θα αυξήσουμε τα όρια απόκτησης εκεί όπου πρέπει και στον βαθμό που πρέπει» σημείωσε χαρακτηριστικά. Αναφέρθηκε και σε μια σημαντική εξαίρεση που αφορά τα διατηρητέα κτήρια που υπάρχουν κατά δεκάδες στο κέντρο της Αθήνας. «Με την εξαίρεση ουσιαστικά αυτή που φέρνουμε, θα δώσουμε παραπάνω κίνητρα στους ξένους επενδυτές να έρθουν και να στοχεύσουν σε αυτά ακριβώς στα ακίνητα», πρόσθεσε.

«Η στρατηγική μας είναι ξεκάθαρη. Από την μια θέλουμε επενδυτές στην αγορά ακινήτων αλλά θέλουμε και πολίτες που να μπορούν να βρουν το δικό τους σπίτι στη δική τους πόλη», τόνισε. «Το σημαντικότερο είναι ο περιορισμός της Goldeh Visa», υπογράμμισε ο κ. Τσάπαλος, επισημαίνοντας ωστόσο πως το πρόγραμμα αυτό απέφερε σημαντικά έσοδα στα κρατικά ταμεία. Μιλώντας για τον αρνητικό αντίκτυπο που δημιούργησε το πρόγραμμα στην κτηματαγορά, εντόπισε ότι σε ορισμένες περιοχές οι πολίτες δεν μπορούν να βρουν στέγη.