Τρώνε, πίνουν και την κοινωνία φοβερίζουν

276

Το μόνο που δεν έχουν κάνει, μέχρι στιγμής, κάποιοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι συριζαίοι είναι να εκφράσουν, δημόσια, την επιθυμία τους να έρθει πιο γρήγορα το δεύτερο κύμα της πανδημίας και κατ΄ επέκταση ένα νέο lockdown, το οποίο θα είναι καταστροφικό για την οικονομία. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως μένουν άπραγοι. Τουναντίον.

Δημόσια και υπόγεια ασκούν “κριτική” στην κυβέρνηση γιατί, όπως ισχυρίζονται οι αθεόφοβοι, “επιδεικνύει προχειρότητα” και γιατί δήθεν δεν “έχει σχέδιο” μετά την άρση του lockdown. Παραβλέποντας το γεγονός (σκοπίμως) ότι η ελληνική κυβέρνηση απέσπασε τα συγχαρητήρια δεκάδων χωρών για τους επιτυχείς χειρισμούς της στην πανδημία του κορωνοιού. Ψιλά γράμματα αυτά για τους… τρικυμία εν κρανίω συριζαίους.

Από την άλλη υπάρχουν και κάποια γνωστά-άγνωστα θρασίμια του διαδικτύου, τα οποία τολμάνε να λένε ότι η κυβέρνηση δεν θωράκισε τη δημόσια υγεία, δεν πήρε μέτρα για τους εργαζόμενους, καθώς κι ότι “ευθύνεται” για την πτώση της τουριστικής κίνησης.

Το πλέον, όμως, εντυπωσιακό και αξιοσημείωτο στην αντιπολιτευτική γραμμή που ακολουθεί αυτή η σέχτα του ΣΥΡΙΖΑ είναι το μίσος το τυφλό και η εμπάθεια που τρέφουν για την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση.

Όπως εξηγούν πολιτικοί αναλυτές και σοβαροί επιστήμονες όλο αυτό μισαλλόδοξο σκηνικό εδράζεται σε τρεις βασικές παραδοχές.

Η πρώτη έχει να κάνει με το γεγονός ότι αδυνατούν να αντιληφθούν γιατί ο ελληνικός λαός έστειλε, στις εκλογές του 2019, τον “άχαστο” Α΄. Τσίπρα στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Η δεύτερη αφορά στις εμφυλιοπολεμικές διαθέσεις που φαίνεται πως έχει αυτή η σκληρή ομάδα δίπλα στον Τσίπρα και αποτυπώνονται στο γνωστό σύνθημα “η δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς”.

Η τρίτη παραδοχή είναι και η πιο σημαντική: οι πολίτες ήθελαν πολιτική αλλαγή, ήθελαν τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό και επιστροφή στην κανονικότητα.

Τόσο απλά, τόσο καθαρά. Ετσι γίνονται τα πράγματα στις Δημοκρατίες. Ετσι λειτουργούν οι Δημοκρατίες. Κι όσο ο λαός δεν κάνει επιλογές που παραπέμπουν σε σταλινικά καθεστώτα τόσο όλοι αυτοί θα βράζουν στο ζουμί της μιζέριας, της εμπάθειας και του μίσους που τρέφουν για τους πολίτες και τη Δημοκρατία.

Κι όλα αυτά γιατί; Επειδή οι πολίτες δεν έδωσαν το δικαίωμα στον Τσίπρα και σε διάφορους ταλιμπάν που τον συμβουλεύουν και τον καθοδηγούν να κάνει την Ελλάδα… Βενεζουέλα των Βαλκανίων.

ΥΓ1. Για να κάνει (αν ποτέ κάνει) ξαστεριά στο κόμμα του Αλ. Τσίπρα θα πρέπει προηγουμένως ο ίδιος να αποφασίσει να απαλλαγεί από τα βαρίδια, τα σταλινικά κατάλοιπα και από τα φαντάσματα του παρελθόντος.
ΥΓ2. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά όταν “ακούει” κάποιους από τον ΣΥΡΙΖΑ να ομνύουν στις δυνατότητες και στις αξίες της μεσαίας τάξης. Υπενθυμίζεται ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η μεσαία τάξη γονάτισε και στραγγαλίστηκε από τους άμεσους και έμμεσους φόρους.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr