«Τρώγονται» στο ΣΥΡΙΖΑ για τα ελληνοτουρκικά

104
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνεχίζεται στο συριζαϊκό παρασκήνιο ο εσωκομματικός καβγάς για τις θέσεις τους περί των εθνικών. Και παρενέβη και ο Νίκος Κοτζιάς, σφόδρα ενοχλημένος από την κριτική της ομάδας των 53+ και των στελεχών της Προοδευτικής Συμμαχίας, τους οποίους ο ίδιος βαφτίζει οι «σημιτικοί νεο-συριζαίοι».

Σε ανάρτησή του ο Κοτζιάς υπενθυμίζει τις δικές του θέσεις εναντίον της συμφωνίας Ελλάδας – Αιγύπτου για τις οποίες, λέει, «οι σημιτικοί νεο-συριζαίοι και οι 53 μου απάντησαν ότι αυτά είναι εθνικισμός, μαξιμαλισμός και “χλαμύδες με περικεφαλαίες”», σχολιάζοντας «σύντροφοί μου τρομερά στέρεα και σε βάθος τα επιχειρήματά σας».

Ποιους φωτογραφίζει; Μαντεύω ότι πρωτίστως στρέφεται στον Σωτήρη Βαλντέν, ο οποίος ασκεί κριτική σε όλες τις κυβερνήσεις από τον Κώστα Καραμανλή έως σήμερα ότι «αυτοτελώς ή δέσμιες εθνικιστών, προτίμησαν τη στασιμότητα από έναν επωφελή συμβιβασμό», διερωτώμενος αν ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί ακόμη τις θέσεις του πρώην υπουργού και αν θεωρεί ότι ωφέλησε η απορριπτική γραμμή του.

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που διασταυρώνουν τα ξίφη τους ο Κοτζιάς με τον Βαλντέν. Αυτή τη φορά όμως το ενδιαφέρον είναι ότι γίνεται στο πλαίσιο μιας μεγάλης εσωκομματικής ρήξης που στη μέση της βρίσκεται ο Τσίπρας και η γραμμή του για τα ελληνοτουρκικά.

από τον Μικροπολιτικό στα Νέα

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr