Στο Ηράκλειο βρίσκεται ο πρόεδρος της Νέας ΔημοκρατίαςΚυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στην Κρήτη.

Ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε χαιρετισμό σε συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Τίτου, όπου μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως «Στις εκλογές του Μαίου ηττήθηκαν αυτοί που βλέπουν την Ελλάδα σκοτεινή και διχασμένη, αυτοί που επανήλθαν στα γνωστά τους ψέματα και τα παραμύθια που απορρίψαμε» τόνισε και πρόσθεσε: «Τους συνέτριψε ο ελληνικός λαός. Ποτέ ξανά κόμμα της αντιπολίτευσης δεν έχει υποστεί τέτοια ήττα. Όλα τους φταίνε εκτός από τους ίδιους».

«Στις εκλογές νίκησαν αυτοί που βλέπουν την Ελλάδα δυνατή και ενωμένη και ηττήθηκαν αυτοί που τη βλέπουν σκοτεινή και διχασμένη» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία του στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Όπως είπε ο Κ. Μητσοτάκης, στις εκλογές του Μαΐου «ηττήθηκαν αυτοί που βλέπουν την Ελλάδα σκοτεινή και διχασμένη, αυτοί που επανήλθαν στα γνωστά τους ψέματα και τα παραμύθια που απορρίψαμε».

«Νίκησαν αυτοί που σας μίλησαν τη γλώσσα της αλήθειας. Αυτοί που δεν κρύφτηκαν στις δυσκολίες, αυτοί που σας μίλησαν τεκμηριωμένα. Αυτοί που σας παρουσίασαν ένα πρόγραμμα συγκροτημένο για την επόμενη ημέρα της χώρας. Και ηττήθηκαν αυτοί που επανήλθαν στα γνωστά τους ψέματα και στα παραμύθια τα οποία δοκιμάσαμε, τα απορρίψαμε και τα απορρίψαμε ξανά. Και τους συνέτριψε ο ελληνικός λαός» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι δεν έχει υποστεί κόμμα της αντιπολίτευσης τέτοια ήττα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, «αλλά ακόμα και τώρα, μετά τις εκλογές, δεν έμαθαν απολύτως τίποτα».

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους πολίτες «που έκαναν όλη την Ελλάδα γαλάζια» και έκανε λόγο για ένα ισχυρό μήνυμα, ευχαριστώντας τους για τη στήριξή τους.

«Στείλαμε και από εδώ, από την Κρήτη, ένα ισχυρό μήνυμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Ένα μήνυμα συνέχειας και αποφασιστικότητας, ένα μήνυμα ενότητας, ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να πορεύεται στο δρόμο της σταθερότητας και στο δρόμο της προκοπής».

Μάλιστα, έκανε και μια αναφορά στον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, στο σημείο που ανέφερε τις διαφορές που πέτυχε η ΝΔ στους νομούς της Κρήτης: «Για τους πολλούς παλιούς φίλους του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, είμαι σίγουρος ότι από εκεί επάνω που βρίσκεται θα χαμογελά», είπε.

«Στις 21 Μαΐου πετύχαμε μια μεγάλη νίκη. Αλλά αυτή η νίκη είναι ημιτελής. Θα ολοκληρωθεί το βράδυ της 25ης Ιουνίου. Τότε θα ολοκληρωθεί η νίκη μας» είπε ο Κ. Μητσοτάκης, και ζήτησε την αυτοδυναμία στις εκλογές, με ισχυρό ποσοστό.

«Θα τον πετύχουμε τον στόχο μας» τόνισε, γιατί «έχουμε τον αέρα στα πανιά μας. Ξέρουμε ότι είμαστε νικητές, αλλά δεν είμαστε αλαζόνες. Το αίσθημα που μας γεμίζει είναι το αίσθημα της ευθύνης στις δύσκολες συνθήκες».

«Ποιος θα περίμενε ότι θα κερδίζαμε το Ηράκλειο με 13 μονάδες και τον τόπο μου, τα Χανιά, με 21 μονάδες διαφορά» είπε, και πρόσθεσε ότι «είναι σίγουρος ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης από εκεί πάνω που βρίσκεται σήμερα θα χαμογελά».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στις εκλογές της 21ης Μαΐου, εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και κάνοντας λόγο για «συντριπτική ήττα» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Κρήτη.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άσκησε κριτική στην επιλογή της απλής αναλογικής, λέγοντας ότι «σήμερα, αν δεν είχαμε την απλή αναλογική, η ΝΔ θα ήταν κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία», και πρόσθεσε: «Στόχος στις 25 Ιουνίου είναι όχι μόνο να φτάσουμε αυτό το ποσοστό, αλλά να το ξεπεράσουμε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και πάλι στην ανάγκη για αυτοδυναμία και ισχυρή κυβέρνηση, ενώ σημείωσε και την τηλεφωνική επαφή που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του.

Ο κ. Ανδρουλάκης ας μείνει στην αντιπολίτευση, να μαλώνει με τον ΣΥΡΙΖΑ


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την ανάγκη να υπάρχει μία αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ στις επόμενες εκλογές.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε κανένα εφησυχασμό. Στην επόμενη Βουλή μπορεί να έχουμε περισσότερα κόμματα. Γι’ αυτό και πρέπει να ξεπεράσουμε το ποσοστό που είχαμε στις επόμενες εκλογές για να κερδίσουμε την αυτοδυναμία.


Σήμερα στη χώρα δεν υπάρχει άλλη πρόταση εξουσίας παρά μόνο η Νέα Δημοκρατία. Όσο μεγαλύτερο ποσοστό τόσο μεγαλύτερο και το βάρος στους ώμους μου» τόνισε σχετικά, ενώ αναφέρθηκε και στον Νίκο Ανδρουλάκη, λέγοντας:

«Ο κ. Ανδρουλάκης μας είπε ότι ακόμα και 149 βουλευτές να έχει η ΝΔ εμένα δεν μ’ ενδιαφέρει να κυβερνήσω αλλά να μείνω στην αντιπολίτευση. Πολύ καλά κάνει. Ας μείνει στην αντιπολίτευση, να μαλώνει με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Μας ψήφισαν για αυτά που θα κάνουμε από εδώ και πέρα


Απαντώντας στα σχόλια της αντιπολίτευσης περί «παντοδύναμου Μητσοτάκη», ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε:

«Σε αυτούς που μιλάνε για παντοδύναμο Κυριάκο Μητσοτάκη θα απαντήσω ότι παντοδύναμος είναι ο ελληνικός λαός, που αυτός αποφασίζει. Οι πολίτες μάς επιβράβευσαν για αυτά που κάναμε, αλλά κυρίως μας ψήφισαν για αυτά που θα κάνουμε από εδώ και πέρα. Έχουμε ένα πρόγραμμα που δεν φροντίζει μόνο κάποιες τάξεις κοινωνικές, αλλά στρέφει πρωτίστως την προσοχή της στους πιο αδύναμους πολίτες. Είμαστε έτοιμοι στις 26 Ιουνίου να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε προς όφελος όλων. Για να γίνει αυτό πράξη χρειαζόμαστε το βράδυ της 25ης Ιουνίου να υπάρχει ένας μόνο μεγάλος νικητής, όπως τον Μάιο».

Δείτε την ομιλία του Kυριάκου Μητσοτάκη: