«Κορυφαίος προορισμός του καλοκαιριού» είναι η Ελλάδα σύμφωνα με αφιέρωμα της γαλλικής Vogue, το οποίο, μάλιστα, αναφέρει, στην αρχή πως «ο κορυφαίος προορισμός του καλοκαιριού, η Ελλάδα, συνεχίζει να προσελκύει ταξιδιώτες φέτος. Από τη Μύκονο μέχρι την Αθηναϊκή Ριβιέρα, εδώ είναι οι πιο όμορφες παραλίες για να βουτήξετε».

Με αυτά τα λόγια το γαλλικό περιοδικό πλέκει το εγκώμιο των ελληνικών ακτών και συγκεκριμένα στα νησιά, αναφέροντας ποιες θεωρεί ως τις καλύτερες, προωθώντας, έτσι, τον τουρισμό στη χώρα μας. Ανάμεσά τους, έχουν παρουσία και οι Κυκλάδες με ξεχωριστή θέση, κατά σειρά, το Σαρακίνικο της Μήλου «ένα τοπίο με εκπληκτικές καμπύλες, το οποίο συχνά συγκρίνεται με αυτές του φεγγαριού», η Κόκκινη παραλία της Σαντορίνης «αυτό το ονειρεμένο σημείο που συνδυάζει ηφαιστειακά πετρώματα στο χρώμα της φωτιάς και μια πεντακάθαρη θάλασσα» και το Αλικό Νάξου «μια από τις άγριες παραλίες του που σας επιτρέπουν να κάνετε ηλιοθεραπεία με ηρεμία».

Το αφιέρωμα έχει τον τίτλο «οι πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας που να κολυμπήσετε αυτό το καλοκαίρι» με την επισήμανση ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους καλοκαιρινούς προορισμούς», γεγονός που μπορεί να επαληθευθεί αν ληφθεί υπόψη ο μεγάλος αριθμός τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας, ειδικά, κάθε καλοκαίρι σε συνδυασμό με τις θετικές ενδείξεις από τις καλοκαιρινές κρατήσεις που κάθε χρόνο καταγράφουν και νέο ρεκόρ, κάτι που φαίνεται πως συμβαίνει και φέτος.

Διαβάστε περισσότερα για