25.000 συνταξιούχοι ελεύθεροι επαγγελματίες δικαιούνται επιταγές κοινωνικού τουρισμού, σύμφωνα με τους οριστικούς πίνακες που αναρτήθηκαν σήμερα, Δεύτερα 7 Αυγούστου, στον ιστότοπο (www.dypa.gov.gr) της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) σχετικά με το ποιοι συνταξιούχοι ελεύθεροι επαγγελματίες (τ. ΟΑΕΕ) είναι δικαιούχοι και ωφελούμενοι και ποιοι αποκλείονται από το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για τη χρονιά 2023-2024.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από αύριο, Τρίτη 8 Αυγούστου 2023 και θα ολοκληρωθεί στις 7 Αυγούστου 2024. Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο, καταβάλλοντας μικρή ιδιωτική συμμετοχή. Ειδικά, για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις, ενώ στα καταλύματα της Β. Εύβοιας και της Σάμου, καθώς και της Ρόδου, μετά τη δημοσίευση σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), έως 12 διανυκτερεύσεις και εντελώς δωρεάν.

Παραμένουν αυξημένες οι τιμές επιδότησης για τον Αύγουστο - Προσαυξήσεις για Χριστούγεννα-Πάσχα

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, ενώ, επιπλέον, προσαυξάνονται κατά 20% και κατά τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15/12/2023 έως 14/01/2024) και του Πάσχα (από 26/04/2024 έως 12/05/2024).

Η αύξηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας, της Σάμου και της Ρόδου, μετά τη δημοσίευση σχετικής ΚΥΑ. Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή για τη γενική κατηγορία των δικαιούχων και για τους πολύτεκνους. Για τα άτομα με αναπηρία, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.