Χρειάστηκε να έρθει το σοκ της εκλογικής συντριβής της Κυριακής για να καταλάβουν -φανταζόμαστε- εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ το «ρήγμα» του κόμματος με τα λαϊκά στρώματα και τη μεσαία τάξη, όπως είπε σήμερα ο Νίκος Μπίστης, μέλος του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος.

Ο ίδιος, σε δηλώσεις του το πρωί στο mega, απέδωσε αυτό το ρήγμα στις δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και όσα ειπώθηκαν για κυβέρνηση ειδικού σκοπού. «Η αίσθησή μου είναι ότι το ρεύμα αυτό δημιουργήθηκε την τελευταία εβδομάδα και δη τις τελευταίες μέρες, όπου κλονίστηκε η εμπιστοσύνη συγκεκριμένων στρωμάτων προς τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια η έλλειψη εμπιστοσύνης συνολικά της κοινωνίας απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεκινήσει από πολύ πιο πριν, ήδη από τα χρόνια διακυβέρνησής του και έγινε καταδίκη τόσο τα χρόνια που ήταν αξιωματική αντιπολίτευση όσο και την προεκλογική περίοδο, στη διάρκειας της οποίας καλούσε τον λαό να ψηφίσει ένα θολό του «όραμα».

Ένα «όραμα» που επιμένει να προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ κάτω από τον τίτλο «αλλαγή», η οποία, όπως δείχνουν τα εκλογικά αποτελέσματα, τον απομάκρυνε ακόμα και από ψηφοφόρους περιοχών με ασθενέστερα οικονομικά στρώματα και όσους από τη μεσαία τάξη είχαν ακόμη σκοπό να τον ψηφίσουν.

Ο Νίκος Μπίστης δήλωσε ότι πιστεύει στο δίλημμα «σταθερότητα ή αλλαγή», παραδεχόμενος ωστόσο ότι ο λαός ψήφισε τη σταθερότητα.