Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε μία σειρά από εμβληματικές μεγάλες αλλαγές που θα ανοίξουν τον δρόμο για την οικοδόμηση της Ελλάδας του 2030. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι στην περίπτωση που εξακολουθήσει να είναι στο τιμόνι της χώρας, θα σπάσει το υπουργείο Εργασίας σε δύο υπουργεία, το ένα εκ των οποίων θα είναι το υπουργείο Οικογένειας, το οποίο θα έχει την ευθύνη για θέματα που αφορούν τους πολύτεκνους, το δημογραφικό, τη στέγαση, όπως το πρόγραμμα «Σπίτι μου», την ισότητα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι είναι στις κεντρικές δεσμεύσεις του η αύξηση των μισθών προκειμένου να συγκλίνουμε με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και ως το κύριο μέτρο αντιμετώπισης της εισαγόμενης ακρίβειας σε συνδυασμό με την περαιτέρω μείωση των εργοδοτικών εισφορών και συμπληρωματικών δράσεων όπως το Καλάθι του Νοικοκυριού και το Market Pass.

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι κεντρικές δεσμεύσεις του προγράμματος της ΝΔ είναι επιπλέον η αύξηση του αφορολογήτου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, η σταδιακή μείωση και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, η μείωση από το 2025 των τεκμηρίων διαβίωσης και το «ξεπάγωμα» των τριετιών αμέσως μόλις πέσει η ανεργία κάτω από 10%.

Τα... υπουργικά κοστούμια

Παράλληλα έστειλε σαφές μήνυμα και σε όσους σπεύδουν να ράψουν υπουργικά κοστούμια από τώρα. «Υπάρχουν πολλοί γάμοι και βαφτίσια το καλοκαίρι, τα κοστούμια μπορεί να είναι πάντα χρήσιμα», απάντησε ξεκαθαρίζοντας πως το μυαλό του αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στις περιοδείες και στο debate το οποίο θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη.