Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε σαφώς το δίλημμα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν σε δύο εβδομάδες οι πολίτες, το οποίους κάλεσε να προσέλθουν στις κάλπες και να μην επιλέξουν την αποχή.

«Ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία, ψηφίζεις για κυβέρνηση. Ψηφίζεις για οτιδήποτε άλλο, είναι ασαφές γιατί ψηφίζεις», διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης 14 ημέρες πριν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου που θα κρίνουν πώς θα κυβερνηθεί η χώρα. Ο πρόεδρος τη Νέας Δημοκρατίας περιέγραψε σαφώς το δίλημμα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες σε δύο εβδομάδες. Από τη μία πλευρά υπάρχει μία πολύ συγκεκριμένη και κοστολογημένη πρόταση διακυβέρνησης, αυτή της Νέας Δημοκρατίας, και από την άλλη αοριστία και ακυβερνησία χωρίς να έχει ουσιαστικά καμία αξία η παραδοχή, το mea culpa του Αλέξη Τσίπρα για την απλή αναλογική.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ –εμβόλιμα στις συνεχείς περιοδείες και επισκέψεις σε όλη την επικράτεια– επανέλαβε την ανάγκη από τις επικείμενες κάλπες να προκύψει αυτοδύναμη και ασφαλής κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας. «Η φαντασίωση της απλής αναλογικής κάηκε στην κάλπη της 21ης Μαΐου. Ηταν μια ακόμα φαντασίωση του κ. Τσίπρα, ο οποίος πίστευε ότι μπορούσε με αυτόν τον τρόπο, ουσιαστικά, να δημιουργήσει πολιτικό πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως αν τον Μάιο ίσχυε το εκλογικό σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, που θα ισχύσει στις εκλογές του Ιουνίου, θα είχαμε ήδη σταθερή κυβέρνηση με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Στην Πειραιώς γνωρίζουν ότι το στοίχημα τώρα είναι όσοι ψήφισαν Νέα Δημοκρατία τον Μάιο και όσο το δυνατόν περισσότεροι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι που τώρα την επιλέγουν, να προσέλθουν στις κάλπες και τον Ιούνιο και να μην επιλέξουν αποχή. «Αντίπαλός μας είναι ο εφησυχασμός», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, την ώρα που τόσο ο ίδιος όσο και όλος ο κομματικός μηχανισμός είναι σε πλήρη λειτουργία. Σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί στα Δωδεκάνησα τους Αρκιούς, τους Λειψούς, τη Λέρο και την Πάτμο ενώ «γαλάζια» κλιμάκια... οργώνουν την Ελλάδα με ασταμάτητες επισκέψεις σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες.

Το ενδεχόμενο της ακυβερνησίας στην περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδυναμία στις κάλπες, προβάλλει ως λογική συνέπεια με δεδομένη τη στάση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ανταγωνίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ για τα πρωτεία στην αντιπολίτευση. «Τους πολλούς τους αφορά να υπάρχει κυβέρνηση την επόμενη ημέρα. Να υπάρχει σταθερότητα, να υπάρχει ασφάλεια, να υπάρχει οικονομική προοπτική, να υπάρχει ανάπτυξη», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. Στη Νέα Δημοκρατία εκτιμούν ότι είναι εφικτός ο στόχος της αύξησης των εκλογικών ποσοστών σε όλη τη χώρα, ειδικά σε περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας όπου παρατηρείται στις μετρήσεις ότι οι πολίτες στρέφουν το βλέμμα τους σε μικρότερα κόμματα.

«Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ. Δεν μπλέκουμε την πίστη με την πολιτική και σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δεχθώ ότι υπάρχουν κομματίδια, τα οποία προέκυψαν ως διάττοντες αστέρες, που μπορούν να καπηλεύονται την ορθόδοξη πίστη και να ισχυρίζονται ότι μόνο αυτά μπορούν αυθεντικά να εκφράζουν την πίστη του ελληνικού λαού. Πιστεύω ότι ο αρχιεπίσκοπος αλλά και ο πατριάρχης έχουν στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Η ορθοδοξία ενώνει, δεν μπορεί να φυλακιστεί στα στενά όρια ενός μικρού κόμματος», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι το ίδιο ισχύει και όσους ψήφισαν μικρότερα κόμματα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας θεωρώντας εσφαλμένα ότι έχουν αυξημένο το πατριωτικό καθήκον. «Εμείς είμαστε πατριώτες της πράξης. Είμαστε υπεύθυνοι πατριώτες, δεν είμαστε πατριώτες του γλυκού νερού», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.