Μόνη της –παρά την έντονη φημολογία ότι θα είναι στο πλευρό της συγκεκριμένα πρόσωπα- κοφτή και με ξεκάθαρο λόγο η Έφη Αχτσιόγλου στήθηκε μπροστά στις κάμερες για να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Επί της ουσίας από το μεσημέρι της Τετάρτης 12 Ιουλίου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει πρόεδρο, νέα, γυναίκα και αποφασισμένη να κάνει εκείνο που δεν τόλμησε ο Αλέξης Τσίπρας: να φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στα μέτρα της.

Είναι ξεκάθαρη η στόχευσή της στο κέντρο: δεν απέρριψε τη διεύρυνση, δεν απαρνήθηκε τις πολιτικές της καταβολές, δεν έριξε ανάθεμα στην περίοδο Τσίπρα. Είπε όμως ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δεν απευθύνεται στον μικρόκοσμο του κόμματος αλλά στην ελληνική κοινωνία και ότι με αυτή θα δώσει τα χέρια.

Το βλέμα της ήταν παγωμένο, ο λόγος της δίχως συναισθηματισμούς. «Killer» την χαρακτήρισαν πολιτικοί της αντίπαλοι μέσα στο κόμμα. Αυτή την εικόνα ήθελε να περάσει. Όλοι σας και μόνη μου, δήλωση που ανήκει στον Παύλο Πολάκη αλλά εδώ αποκτά άλλη διάσταση. Μόνη της στο να χαράξει πολιτική, να θέσει στόχους και να ακολουθήσει το κόμμα. Σοκ για έναν πολιτικό σχηματισμό που έχει μάθει να λειτουργεί αντίθετα: πρώτα τα όργανα μετά η ηγεσία. Η Αχτσιόγλου φαίνεται να θέλει να κρατήσει τις αριστερές αναφορές απορρίπτοντας τις παθογένειες.

Με τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα πιθανότατα να το καταφέρει. Άλλωστε αυτό θα αποτελέσει και δικαίωση για τον ίδιο που φάνηκε άτολμος, εγκλωβισμένος μιας σέχτας δήθεν συμβούλων και ιερών τοτέμ. Σε κάθε όμως περίπτωση, μια νέα περίοδος ξεκινά για τον ΣΥΡΙΖΑ.