Λοβέρδος (ο) 1. αυτός που χωρίζει μετά από μακροχρόνια σχέση «αν τον βλέπεις έτσι ξαλαφρωμένο είναι επειδή πριν από μια εβδομάδα κατάφερε επιτέλους να γίνει λοβέρδος» 2. αυτός που δεν ταιριάζει, αυτός που είναι ξένο σώμα «ε, όπως και να το κάνουμε, στο συριζόμορφο ΠΑΣΟΚ του συντρόφου Ανδρουλάκη ο σύντροφος Αντρέας ήταν λοβέρδος»

Το βλέπαμε να έρχεται

Στην πραγματικότητα δεν υπήρχε ούτε μισός λόγος να μείνει ο Λοβέρδος σ’ αυτό το περιορισμένων δυνατοτήτων και οριζόντων ΠΑΣΟΚ. Ενα κόμμα που είναι φτιαγμένο αποκλειστικά στα μέτρα του συντρόφου Ανδρουλάκη, ένα κόμμα που επέμενε να ψαρεύει στη διαρκώς συρικνούμενη λίμνη της παλιομοδίτικης Αριστεράς, αφήνοντας τον Μητσοτάκη να ψαρεύει μόνος του στην τεράστια λίμνη του κέντρου, προφανώς δεν είναι ένα κόμμα που ταιριάζει σε έναν κεντρώο. Πολύ περισσότερο σε κάποιον που έχει κυβερνήσει και λογικά εξακολουθεί να έχει κυβερνητικές φιλοδοξίες.

Από την άλλη πλευρά, ένα κόμμα που το 2023 φοβερίζει το κοινό με τον μπαμπούλα της Δεξιάς δεν είναι σε θέση να ανεχθεί κάποιον που έχει αφήσει προ πολλού πίσω του αυτού του είδους τα ταμπού και ένας αρχηγός που η μοναδική του εμπειρία είναι το Ευρωκοινοβούλιο (εμπειρία από την οποία δεν κατάφερε ούτε τη γνώση μιας ξένης γλώσσας να αποκομίσει) και οι διάδρομοι του κόμματος, δύσκολα μπορεί να ανεχτεί ένα μεγαλοστέλεχος που υπήρξε υπουργός σε τρία σημαντικά υπουργεία. Αναπόφευκτα χώρισαν και νομίζω είναι αμφότεροι ανακουφισμένοι.

Αδειάζει το κόμμα

Εν τω μεταξύ ακόμα και η φράση «έφυγε ο Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ» είναι κάπως προβληματική αν κανείς σκεφτεί ότι το μισό ΠΑΣΟΚ είναι στον ΣΥΡΙΖΑ και το άλλο μισό σε θέσεις εξουσίας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ισως πιο σωστό είναι να λέμε «ολοκληρώνεται η αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από τη Χαριλάου Τρικούπη».

Γαργάρες καθημερινά μέχρι πανωλεθρίας

Ενα πράγμα που από μόνο του αρκεί για να καταλάβετε το επίπεδο των συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ότι αυτά τα φοβερά και τρομερά που τώρα καταγγέλλουν και αποκαλύπτουν για το πώς λειτουργεί το κόμμα τους θα τα έκαναν γαργάρα αν το αποτέλεσμα των εκλογών δεν ήταν αυτή η πανωλεθρία. Και μάλιστα με την ίδια ευκολία που τα έκαναν γαργάρα όλα αυτά τα χρόνια.

Εχει γούστο...

«Νομίζω πως δεν πρέπει να απαντηθούν τέτοιες ερωτήσεις γιατί ήταν κέρδος της ανθρωπότητας το ιατρικό απόρρητο» απάντησε ο εν Χριστώ αδερφός Νατσιός στην ερώτηση αν έχει εμβολιαστεί γεμίζοντας ανησυχία τους ψηφοφόρους του. Λες ο δάσκαλος που ψήφισαν και έστειλαν στη Βουλή να είναι τσιπαρισμένος και να έχει το χάραγμα του θηρίου;