Πολλά ειπώθηκαν για την εξαγορά της ελβετικής τράπεζας από την UBS (μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας) η οποία πραγματοποιήθηκε στις 19/3/2023 και για τις αντιδράσεις που προκάλεσε διεθνώς.

Λίγοι όμως αναφέρθηκαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διεξήχθη μία ημέρα μετά (20/3) έξω από τα κεντρικά γραφεία της Credit Suisse στη Ζυρίχη από περίπου 200 διαδηλωτές οι οποίοι πέταξαν αυγά, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους στην προαναφερόμενη συμφωνία.

Λίγοι όμως αναφέρθηκαν και στο χρηματικό ποσό με το οποίο θα χρεωθεί κάθε Ελβετός για τη διάσωση της εν λόγω τράπεζας.

Η Ελβετία για την ενίσχυση της φήμης της ως χρηματοπιστωτικό κέντρο θα μπορούσε να χρεώσει στον κάθε πολίτη της 13.500 ελβετικά φράγκα (12.550 ευρώ).

Σύμφωνα με το «Bloomberg», η ελβετική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να διαθέσει έως και 109 δισεκατομμύρια φράγκα για τη στήριξη της Credit Suisse, γεγονός που θα πλήξει τουλάχιστον 8,7 εκατομμύρια πολίτες της Ελβετίας ανεξαρτήτως ηλικίας.

Επιπλέον συμφώνησε να αλλάξει τη νομοθεσία που παρακάμπτει την έγκριση των μετόχων.

Στη συνέχεια η χρηματοπιστωτική ρυθμιστική Αρχή της χώρας, διέγραψε ομόλογα της διασωθείσας τράπεζας αξίας περίπου 16 δισεκατομμυρίων φράγκων για να αυξήσει το βασικό κεφάλαιο της τράπεζας.