Στην αποτύπωση ενός πολιτικού μηνύματος αποφασιστικότητας και μη ανοχής της όποιας υστερόβουλης κριτικής στο κυβερνητικό έργο, αποσκοπεί ο πρωθυπουργός με την εισήγησή του στον πρόεδρο της της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας για τη διαγραφή του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μάριου Σαλμά από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Η παραπομπή του Μάριου Σαλμά γίνεται με βάση τα άρθρα 20-21 του κανονισμού λειτουργίας που αφορούν σε: αντικοινοβουλευτική ή αντικομματική ή αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο κόμμα ή σε άλλο βουλευτή. Η συνεδρίαση της Επιτροπής θα γίνει τη Δευτέρα στις 12:00, το μεσημέρι.

Ο Μάριος Σαλμάς συνυπέγραψε την ερώτηση των «11» για τα κόκκινα δάνεια σε δημόσιες παρεμβάσεις του επανήλθε στις καταγγελίες του για «φωτογραφικούς» διαγωνισμούς από το υπουργείο Πολιτισμού για την εκμετάλλευση των κυλικείων, ένα θέμα στο οποίο είχε απαντήσει η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη από το βήμα της βουλής

Η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει ότι η κριτική είναι καλοδεχούμενη, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι η επαναλαμβανόμενη διατύπωση κατηγοριών για ζητήματα που έχουν απαντηθεί αναλυτικά από την αρμόδια Υπουργό στη Βουλή, είναι ευθέως αντίθετη με τις αρχές και τις αξίες της παράταξης και τον τρόπο λειτουργίας της κοινοβουλευτικής ομάδας μας.

Επιπλέον, αναφέρουν στη Νέα Δημοκρατία, όταν κάποιος αντί να απευθύνεται στην αρμόδιο εισαγγελέα συνεχίζει να επαναλαμβάνει με τον ίδιο τρόπο αβάσιμες και αστήρικτες κατηγορίες χωρίς να παρουσιάζει κανένα απολύτως στοιχείο, τότε η συμπεριφορά αυτή εκτός από ανεπίτρεπτη είναι και ύποπτη.